Belediyemizde Vergi Yapılandırma İmkanı

Dursunbey Belediyesi 6736 sayılı yasa gereği 1 Eylül 2016 tarihinde başlatılan Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinde faiz indirimi ve yapılandırma imkânı için son başvurunun 31 Ekim 2016 Pazartesi günü olduğunu bildirdi.

10 Ekim 2016 Saat: 10:05

Dursunbey Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada 6736 Sayılı Yasa’nın 2016 yılı 1. Taksit dâhil olmak üzere geçmişe yönelik tüm borç ve faizlerini kapsadığı, ödeme şeklinin peşin yada 18 aya kadar taksitlendirilebileceği ayrıca Kredi kartı ile ödeme imkanının da bulunduğu bildirildi. Yapılan açıklamada peşin ödemelerde faizlerin tamamına yakınının silindiği belirtildi.

Açıklamaya göre yasa gereği Belediyelere verilen yetkiler doğrultusunda Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olan vatandaşların geriye dönük tüm borç ve faizlerine yönelik ödemelerini, Dursunbey Belediyesi hizmet binası içerisinde bulunan Emlak Servisi’ne nakit ya da kredi kartı ile yapabilirler.

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların kamuya olan borç yüklerinin azalması, taksitlendirme imkânından ve faiz indiriminden yararlanabilmeleri için 31 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar Dursunbey Belediyesi’ne başvurmaları gerekmektedir denildi.