Faaliyetlerimiz

Başkanımız Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ilçemizde bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçe gündemi ve çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

15 Şubat 2016 Saat: 11:25

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan İlçede bulunan gazetecilerin katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının resmiyetten uzak samimi bir sohbet havası içerisinde geçeceğini hatırlatan Başkan Bahçavan, gazetecilerden gelecek olan soruları samimiyetle cevaplayacağını söyledi. Toplantının başında bir buçuk yıldan bu yana bir çok hizmeti İlçeye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Bahçavan plan ve programlar dahilinde İlçenin bir çok yerinde çalışmaların halen sürdüğünü belirtti. Uzun zamandan bu yana İlçede faaliyet gösteren Gazeteciler ile bir araya gelmeyi planladıklarını hatırlatan Başkan Bahçavan, “Karşınıza eli boş sadece vaatler ile çıkmak istemedik. Özellikle fiziki çalışmalar anlamında bu yıl İlçemiz merkezi ve Kırsal mahallelerimizde büyük bir hizmet atağına girdik. Allah’ın izni ile de bu yılki işlerimizin %85’ini tamamladı. O nedenle siz gazeteci kardeşlerimle geçte olsa bir araya gelebildik” dedi.

SICAK ASFALTA DAHA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ

Başkan Bahçavan basın toplantısında, göreve geldiklerinde hemen kolları sıvayarak işe koyulduklarını ve Ameliyat etmek için ilçenin yer altına indiklerini belirtti. 2015 yılında Dursunbey’in en önemli sorunlarından olan Yağmur suyu, İçme suyu, Kanalizasyon ve bazı bölümlerde Elektriğin yer altına alınması konularında işe başladıklarını hatırlatan Başkan Bahçavan, beklenmeyen şekilde yer altında sıkıntılar çıktığı için yapılan işlerde gecikmeler yaşandığını ifade etti. Çalışmaları Aralık ayı içinde bitirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Bahçavan üst yapıda Parke taşından çok Sıcak asfaltı tercih edeceklerinin müjdesini de verdi. Sıcak asfaltın hem daha dayanıklı hemde modern şehirleşme açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bahçavan, yapacakları  üst yapı çalışmalarında kot farklarına da çok önem verdiklerini söyledi.

ÇEVREYOLUNA 20 MİLYON’LUK YATIRIM

Başkan Bahçavan toplantıda gazetecilerden gelen soruları da tek tek cevapladı. Bir gaztecinin Balıkesir Duble yolu ne zaman tamamlanacak? Sorusunu cevaplayan Başkan Bahçavan, “Yolumuz kademeli olarak yapılmaya devam ediyor. Şu anda devam eden çalışmalarda sadece Suçıktı bölgemizde 6 Milyon Tl’lik yatırım yapıldı. İlçe merkezimiz de yapılacak olan Çevre yoluna 20 Milyon civarında yatırım yapılacak. 2016 yılında Balıkesir istikametinden 0-25 km arası, 42. km’de yapılacak olan viyadük, Dursunbey istikametinden Balıkesir istikameti yönünde 0-20 km’lerindeki bölüm ile Dursunbey –Harmancık istikametinde 0-20 km lerdeki bölümler yapılacak. 2017 yılsonunda Balıkesir- Harmancık arası yolun tamamlanması karayolları tarafından ön görülmektedir” dedi.

OSB’Nİ 2017 MART AYINDA AÇMAYI PLANLIYORUZ

İlçeye Organize Sanayi Bölgesi kurmak için büyük çaba harcayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, gazetecilerden gelen OSB sorusu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bahçavan, “İlçemize Organize Sanayi Bölgesi kurulması için bir girişim başlattık. Gelişmeler bizler için de çok ani oldu.  Normal şartlarda bir Organize Sanayi Kurulması için 8-10 yıl gibi sürelerden bahsediliyordu. Biz bu konunun üzerine özellikle siyasi açıdan gittik ve memleketimiz için çok önemli olan bu projeyi ekibimle birlikte yakından takip ettim. Çalışmaları hızlandırdık. Gelişmelerde ani ve olumlu yönde gelişti. 2015 yılı başında başladığımız girişimler sonuçlanması 2017 Mart ayı gibi tamamlanacak. Bu kadar kısa sürede bitirebileceğimizi zannetmiyorduk. İnşallah 2017 yılı Mart ayı sonunda Organize Sanayi Bölgemizde Fabrikalar görmeyi planlıyoruz” dedi.

KURUMLARDAN BÜYÜK YATIRIM

Dursunbey merkez ve kırsal mahallelerden hem Devlet hem de diğer kurumların büyük bir hizmet atağına geçtiğini ifade eden Başkan Bahçavan, Karayolları, Demiryolları, BASKİ, Büyükşehir, DSİ, Dursunbey Belediyesi, UEDAŞ ve birçok kurumun bu yıl içerisinden 80 Milyonun üzerinde yatırımla Dursunbey’e önemli hizmetler kazandırdığını söyledi. Toplantının sonunda, Kırsal mahallelerdeki çalışmalar, Belediyenin uzun vadeli projeleri ve daha birçok konuda basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Bahçavan, dolu dolu bir seneyi daha geride bıraktıklarını hatırlattı.

Samimi bir havada geçen basın toplantısına katılan gazetecilere teşekkür eden Başkan Bahçavan, toplumun her kesimine yaydıkları toplantılar gibi basın mensupları ile de zaman zaman bu toplantıları gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.