Faaliyetlerimiz

Dursunbey HEM Yılsonu Sergisi Açıldı

Dursunbey Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin hazırladıkları yıl sonu sergisi Dursunbey protokolünün katılımı ile açıldı.

17 Mayıs 2017 Saat: 09:47

Dursunbey'de vatandaşlara hem meslek hem eğitim hem de iş kazandıran Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi ile yıl boyunca yaptıkları emek işlerini görücüye çıkardı. Açılışa Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz İbrahim Şafak, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yönetici ve yetkililer ile çok sayıda kursiyer katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şafak açılış öncesinde yaptığı konuşmada bu yıl Balmek ile birlikte toplamda 115 kursa açtıklarını belirtti. Bu Kurslara Dursunbey Belediyesinin de büyük destek verdiğini açıklayan Şafak, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın kendilerine isdihdam garantisi verdiğini ve bu sayede özellikle garsonluk ve Hasta Bakım alanlarında kalifiye eleman yetiştirdiklerini söyledi. Kurslara 2500 civarında kursiyerin de katıldığını hatırlatan Şafak, Dikiş nakış kursları, Ebru kursları, ve ahşap kurslarında kursiyerlerin birbirinden özel el emeği göz nuru ürünlere imza attıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesini kestiler ve yıl boyu hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek öğretmenlerden bilgi aldılar.El emeği ile yaptıkları eserleri isteyen kursiyerler satabilecek. Kursun önümüzdeki yılda çeşitli dallarda süreceği belirtildi.