Faaliyetlerimiz

Dursunbey MKAL’de Bilim Fuarı

Dursunbey Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesinde düzenlenen 4006 Tübitak Bilim fuarı ilgi gördü.

29 Mayıs 2017 Saat: 10:21

Tübitak’ın destek verdiği ve Dursunbey’de her yıl farklı okullarda yapılan 4006 Tübitak Bilim fuarı bu yılda Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Fuar açılışına Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkan vekili İsmail Çoban, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Turhan,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Köse ve çeşitli kurumlardan yetkililer katıldı. Okul bahçesinde yapılan açılış töreninin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

TERKOS SUYUNUN KİRECİ BİTKİYİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRDİ

Açılışın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan projeler protokol tarafından tek tek gezilirken, Dursunbey’de kaynaktan çıkan sularla yapılan deney oldukça ilgi çekti. Bu deneyde bitkiler üzerinde aynı koşullarda Alaçam suyu, Baybağan suyu ve terkos suyu denendi. Deneyde terkos suyu ile yetişen bitkinin hem daha büyük hem de daha canlı olduğu gözlemlendi. Bunun sebebinin ise terkos suyunda bulunan Kireç olduğu vurgulandı.

İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Ahmet Köse yaptığı açıklamada;”İlçemizde TÜBİTAK destekli olarak bu yıl 3. kez düzenlenen 4006 bilim fuarında yapılan çalışmalarda öğrencilerimizin öğretmenlerimiz rehberliğinde meydana getirdikleri proje ürünlerinin verdiği mutluluğu birkaç kelimeyle anlatmanın zor olduğunu biliyorum. İnsana yapılan yatırımın dünyanın en değerli yatırımı olduğu düşünüyorum. Projelere katkısı olan tüm öğrencilerime, öğretmenlerimize ve devletimizin bilim kurumlarına teşekkür ederim.” dedi.