Faaliyetlerimiz

Dursunbey’de 5602 Öğrenci Karne Aldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toplamda 5 bin 602 öğrenci karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

09 Haziran 2017 Saat: 11:22

Dursunbey’de bulunan ilk ve orta okullarda 2016-2017 yılı Eğitim Öğretim yılı sonunda tüm Türkiye de olduğu gibi karne sevinci yaşandı. Öğrencilerin yıl boyunca yoğun sınav ve ders ortamından biraz uzaklaştırıp tatil yapması için amaçlanan yaz tatiline ulaşması kimi öğrencileri sevindirirken kimi öğrencilerde de buruk üzüntülere yol açıyor. Özellikle arkadaşlarından ayrılan öğrencilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı ve üzüntü yaşadıkları biliniyor. Buna göre Dursunbey’de Okul öncesi 347, İlkokul 1512, Ortaokul 2107, Lise düzeyinde ise 1636 öğrenci olmak üzere toplam 5602 öğrenciye karne verildi. Karne dağıtım töreni ise Fuat Onat ilkokulunda gerçekleşti.  Birinci sınıflara karnelerinin verildiği töreni Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

VELİLER DİKKAT !

Dursunbey’de coşku içinde geçen karne günü Karnesini alan kimi öğrencileri sevindirirken kimi öğrencileri de üzdü. Uzmanlar Her karne döneminde hem aileler hem de çocukları heyecanlı, endişeli ve stresli bir bekleyişe girdiklerini belirterek bazı önerilerde bulundu. Uzmanlar Bu endişeli ve stresli bekleyişte aileler çocuklarının notlarına odaklandığından, istedikleri başarıyı gösteremeyen çocuklarına karşı sert davranışlarda bulunabiliyor. Ya da ödül-ceza ilişkisini abartıyor. Karnesi kötü gelen çocuklara sert cezalar verilmemesi, başarılı çocukların ise pahalı hediyeler ile şımartılmaması gerektiğinin altını önemle çiziyor. Özellikle karnesi zayıf olan öğrencilere sert müdahalelerde bulunulmaması gerektiğinin altını çizen uzmanlar Velilerin çocuklarının sorunlarını dinleyip onlara destek vermeleri gerektiğinde hemfikir.