Faaliyetlerimiz

'Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür' Projesinin Açılışı Yapıldı

Belediyemizin eş finansmanı olduğu, Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı“Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” çerçevesinde hazırlamış olduğu “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projesi 85 puan ile 1. sırada kabul edildi. Projenin açılışı okulun mobilya bölümünde gerçekleştirildi.

16 Mart 2016 Saat: 14:34
Dursunbey Belediyesi’nin eş finansman olduğu Güney  Marmara kalkınma Ajansının ise hibe desteği ile Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin  “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projesi hayata geçirildi.176.364,00 TL. hibe destekli proje kapsamında okula, “Ahşap CNC Lazer Kesim” ve“Ahşap CNC Torna Makinesi” alındı. Öğrenciler yeni makinelerle masa, sandalye, sehpa ayağı ve küpeşte gibiher türlü silindirik ürünler yaparken, Ahşap Lazer Kesim Makinesiyle el isçiliği, ahşap süslemeisçiliği, oyuncak yapımı, reklam malzemeleri yapımı gibi ürünlerin nasıl meydana getirildiği öğretilmeye başladı.

Ahşap CNC Lazer Kesim ve Ahşap CNC Torna Makinesi ile üretilen ürünlerin sergilendiği açılışa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, GMKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanları Dr. Kasım Özek, Ertuğrul Burak Meriç, Dursunbey Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Çam, Ahmet Hayat, Dursunbey Müftüsü Mehmet Atlı, Dursunbey Meslek Yüksekokulu Müdürü Erşan Çavdar, Öğretim Görevlisi Muharrem Mıdıroğlu, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Faruk Balcı açılış öncesi yaptığı konuşmada, projenin yapılma sebeplerini anlattı. Balcı; “Dursunbey ilçesinin lokomotif sanayi dalı olan ahşap sanayisi, Avrupa ülkeleri veTürkiye'deki ahşap sektörüne bakıldığında ilçeye ekonomik getirisi açısından alt seviyelerdedir. Bunun çözümü için hem sanayimizdeki işletmelerinkendilerini yenilemesi, hem de ağacın sadece kereste maksatlı üretiminden vazgeçilmesi gerekmektedir. Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümündeki öğrencilerimizin en iyi şekildeyetiştirilmesi ve tasarladığı bir ürünü ortaya koyabilmesi için yeni nesil makinelere ihtiyacı vardır. Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırarak sanayi kuruluşlarına yetenekli araeleman temin etmek, genç nüfusun istihdamını bölge içinde gerçekleştirerek;dışa göç veren ilçemizinbu sıkıntısını bir nebze olsun giderebilmekte projenin hedeflerindendir. Ayrıca öğrencilerimizin yeniteknoloji ürünü, ahşap makinelerle kendilerini geliştirmeyi ve bunları kullanarak mezun olduktan sonra, bu makinelerle ilgili kendi işlerini kurup bölge ekonomisine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2012 yılında GMKA’nın desteğiyle uygulanan “Bu Okulda İş Var” isimli projesi, Dursunbey ahşap sektörüne öncülük edilmiştir. GMKA desteğiyle alınan CNC Ahşap Yüzey İşleme Makinesiyle, öğrencilerimizinbilgisayar kullanımları, tasarım gücü, okul içindeki aktivitesi, mesleğinde kendine güven duyması geliştirilmiştir. Bizler “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projemiz ile hem ahşaptaki kullanım alanımızı genişletmekhem depiyasadaki ahşapişlemeciliğine yön verecek makineler elde ederek bölge kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. ” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesininin düğümünü çözen Kaymakam yaşar Aksanyar ‘teknikte zorlama yoktur’ dedi. Açılışın ardından öğrenciler tarafından yapılan ahşap ürünler incelenirken, proje kapsamında alınan CNC makinelerinin işleyişi de katılımcılar tarafından izlendi. Programın sonunda Dursunbey Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından kokteyl düzenlendi.