Faaliyetlerimiz

İlçemiz Okullarına Bilim Yarışmalarında Destek Veriyoruz

Dursunbey Şehit Ömer Halisdemir İmam-Hatip ve Gökçedağ Ortaokulları Dursunbey Belediyesinin desteği ile First Lego League yarışmalarına katıldı.

05 Mart 2018 Saat: 12:44

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen, Dursunbey Belediyesi sponsorluğunda son 5 yıldır Dursunbey okullarının yoğun olarak katılım sağladığı ve çeşitli başarılar elde ettiği First Lego League yarışmalarına bu yıl Şehit Ömer Halisdemir İmam-Hatip ve Gökçedağ Ortaokulları katıldı.

88 ülkede 32000 takımın katıldığı, yenilikçiliği ve inovasyonu temel alan yarışmanın Bursa ayağına katılan Gökçedağ Ortaokulu Yükselen Yıldız Ödülü'ne layık görülürken, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu´nun ise projesi büyük beğeni topladı.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya illerini kapsayan Bursa ayağına çoğunlukla özel okullar katılım gösterirken, Balıkesirden katılan 3 takımdan 2´si Dursunbey'den katıldı. Yine bölge genelinde İmam-Hatip ortaokulu olarak katılan 2 takımdan biri ninŞehit Ömer Halisdemir İmam-Hatip Ortaokulu olması dikkat çekti.

Konu hakkında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir; "Yıl boyunca emek sarfeden ve İlçemize bu gururu yaşatan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, bu projeye katılım sağlanması konusunda her türlü desteği sağlayan Dursunbey Belediyesi´ne teşekkür ederim" dedi.