Faaliyetlerimiz

İlçemizde ki Kantinler Denetlendi

Dursunbey Zabıta Amirliği koordinesindeki ekipler, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için okul kantinlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

25 Ekim 2016 Saat: 11:11

Dursunbey Zabıtası ilçede bulunan diğer kurumlar ile birlikte koordineli şekilde okul kantinlerinde denetimlere başladı. Belediye sınırları içerisinde kantin ve kafeterya bulunan  okullarda yaptığı denetimlerde, işyeri açma ruhsatı, genel temizlik, iş kıyafeti temizliği, satışa sunulan gıda malzemelerinin son kullanma tarihleri ve gıda maddelerinin muhafazası ile ilgili konularda denetim gerçekleştirdi. Dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye karşı sağlıklı nesillerin yetişmesi adına, gazlı içecek, kızartma ve cips gibi ürünlerin satışını yapan kantin işletmeleri uyarıldı, aksi halde yasal işlem yapılacağı işletme sahiplerine bildirildi.

Dursunbey Belediyesi Zabıta Amirliği, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bu denetimlerle öğrencilerin sağlığını korumayı amaçladığını belirten Zabıta Amiri Rüştü Oktay, "Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Çocuklarımızın da gazlı içecekler yerine süt, ayran, meyve suyu gibi sağlıklı ürünleri tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Yapılan denetimlerde bizlere yardımcı olan okul idarecilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca denetimlerimizin daha kapsamlı hale gelmesini sağlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkürü borç bilirim" dedi.