Faaliyetlerimiz

Kanser’de Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Balıkesir KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) görevlileri tarafından Dursunbey Devlet Hastanesinde gerçekleşen toplantıda, meme kanseri rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğu vurgulandı. Belediyemizin destek verdiği toplantıda uzmanlar, bu tür kanserlerde teşhisi, tarama yaparak, doktor muayenesi, radyoloji ve nükleer tıp, emar ve pataloji ile koyulabileceğini ifade etti.

Dursunbey Devlet Hastanesi ve Belediyemizin düzenlediği ‘Kanser’de Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ seminerine Dursunbeyli kadınlar yoğun ilgi gösterildi. Dursunbey Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Hastane personeli ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar için geniş kapsamlı düzenlenen seminerde seanslar halinde toplamda 130 kadın bilgilendirildi.

“MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”

Seminere konuşmacı olarak katılan Balıkesir Devlet Hastanesi KETEM ekibi uzmanları, özelikle kadınlarda meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu söylediler. Meme kanserinde teşhisi; tarama yaparak, doktor muayenesi, radyoloji ve nükleer tıp, emar ve pataloji ile koyulabileceğini ifade eden Ketem yetkilisi, “Biz insanoğlu zaman zaman sağlığımızın ve vücudumuzun kıymetini bilememekteyiz. Kaliteli bir yaşam için sağlık çok önemlidir. Sağlıkta erken teşhis çok önem taşımaktadır. Özellikle kanser gibi hastalıkların birçoğu erken teşhisle tedavi altına alınabiliyor. Maalesef ülkemizde meme kanserinin tedavisi belki de hayâ duygularından dolayı zaman zaman ihmal edilmektedir. Özellikle taşradaki hanımların bu konudaki gerekli adımı atmaları gerektiğini düşünüyorum. Bayanların hayâ duygularının yüceliğinden hastalıkları bazen ölümle sonuçlanabiliyor. Sağlık insan için çok önemlidir.” dedi. Meme kanseri ile ilgili detaylı bilgiler veren yetkililer, sinevizyon eşliğinde meme kanseri belirtilerini anlattı.

DURSUNBEY’DE HAFTA İÇİ HER GÜN KANSER TARAMA HİZMETİ

Belediyemizinde destek olduğu seminerin sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda yapıldı. Dursunbey Devlet hastanesinde oluşturulan KETEM biriminde görevli iki personel hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Ücretsiz olarak kanser taraması ve bilgilendirme çalışması yürütüyor. KETEM birimine müracaat eden ve taraması yapılan vatandaşlar tarama sonuçlarını da Dursunbey Devlet Hastanesinden alabiliyorlar. Belediyemizin desteği ile özellikle Kırsal mahallelerde ki vatandaşlar ücretsiz olarak Dursunbey’e getirilim Kanser taramasından faydalanabiliyorlar.