82. Dursunbey Panayırı Sona Erdi

Belediyemiz tarafından organize edilen 82. Dursunbey Panayırı 15 Ağustos Pazartesi gecesi sona erdi. Panayıra vatandaşların ve esnafların ilgisi oldukça yoğun oldu.

16 Ağustos 2016 Saat: 14:29

Balıkesir Bölgesinde ki en büyük ve en kapsamlı panayır olma özelliğini taşıyan Dursunbey Panayırı 10 Ağustos Çarşamba günü başlayıp 15 Ağustos Pazartesi gecesi son buldu. Bu yıl 6 gün süren Panayır’a ilk günden itibaren vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Bu yıl 82. Si gerçekleşen Panayırın ilk gününden bir gün önce İlçeye gelen ve tezgâhlarını açan yaklaşık 600 esnaf gıda, giyim, ihtiyaç malzemeleri, kişisel ürünler gibi birçok ürünü Dursunbey halkı ile buluşturdu. Vatandaşların hem ucuzluğu hem de çeşitliliği ile tercih ettiği Panayır’da, hem gündüz saatlerinde hem de gece saatlerinde alışveriş yapıldı. Dursunbey Belediyesi tarafından da Panayır boyunca özellikle çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait tır platformda düzenlenen etkinliklerde çocuklara yüz boyama, pamuk helva ikramı, Osmanlı Macunu ve Şerbeti ikramı yapıldı. Ayrıca palyaçolar tarafından çocuklara yönelik birçok aktivite gerçekleşti.

Dursunbey içinden ve Çevre İl ve İlçelerde on binlerce vatandaşın katıldığı panayırın son gününde ise Geleneksel Dursunbey Yağlı güreşleri yapıldı. Bu yıl 77. kez yapılan güreşlere Kırkpınar’ın 31 Başpehlivanı güreş yaptı. Ayrıca Yüzlerce güreşçide gün boyu Dursunbey er meydanında müsabakalar gerçekleştirdi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un da katıldığı güreşlerde Başpehlivan Şaban Yılmaz oldu.

Soğuk ve Yağışlı havaya rağmen 6 gün boyunca yoğun ilgi gören Dursunbey Panayırına ilgi gösteren Dursunbey halkında ve katılımcı esnaflara teşekkür eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bu yıl 82.sini gerçekleştirdiğimiz Panayırımız Allah’ın da izni ile kazasız belasız sona erdi. Panayırımıza oldukça yoğun ilgi götsen hemşehrilerime ve Ülkemizin dört bir yanından gelen esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca güreşlerimize katılan ve güreşler bitinceye kadar bizleri yalnız bırakmayan YSK Başkanımız değerli hemşehrimiz Sayın Sadi Güven ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ediyorum” dedi.