Abdulhamid Han'ın torunu Dursunbey'de Cihan Sultanı'nı Anlatıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dursunbey’de düzenlenen konferansta Sultan II. Abdülhamid Han'ın, Torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve tarihte yürüyen adam olarak bilinen Ahmet Anaplı, son cihan Sultanı Abdülhamit Han’ı anlatılar.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
24 Mart 2018 Saat: 12:39

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Kültür etkinlikleri çerçevesinde Dursunbey’de 'Son Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamit Han' konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Abdülhamit Han’ın torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı katıldı. M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde, gerçekleşen konferansta salon hınca hınç doldu. Konferansa Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Üzeyir Sali, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Program öncesi konuşma yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, eğitim-öğretim hayatına başladıklarında tarih konusunda yalan yanlış birçok bilginin doğrusunu, aileden, Büyüklerden ve Necip Fazıl gibi üstadlardan aldıkları bilgilerle öğrendiklerini söyledi. Başkan Bahçavan; “Bu akşamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu’nun, Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan kardeşimizin bizlere Dursunbey’de armağan ettiği çok değerli konuklarımız var.  Katılımlarınızdan dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’da katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek geçmiş kandillerini kutladı. Dursunbey’e Fatih’in torununu, Yavuz Sultan Selim Han ve Abdulhamid Han’ın torunu şehzade Orhan Osmanoğlu’nu getirdiklerini söyledi. Ayrıca tarihi en doğru şekilde anlatan Ahmet Anapalı’yı hemşehrileri ile buluşturduklarını ifade eden Avcı, tarihin içinden bir gece yaşayacaklarını hatırlattı.

Konuşmalarında ardından ’Son Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamit Han’ adlı konferansta, Sultan Abdülhamit Han’ın hayatı, torunu Orhan Osmanoğlu ve Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı tarafından anlatıldı. Katılımcıların sorularına da cevap veren ikili Dursunbeylilerin ilgi ve alakalarına da hayran kaldı. Programın sonunda Dursunbey ve Altıeylül Belediye Başkanları tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.