Avrupa'dan Dönen Öğrencilerden Başkanımıza Ziyaret

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri “Önemli olan halkın sağlığı” projesi kapsamında Avrupa’ya yaptığı ziyaretlerin ardından İlçemize dönerek çeşitli ziyaretlerde bulundular.

10 Şubat 2016 Saat: 03:52

Geçtiğimiz haftalarda  “Önemli olan halkın sağlığı” projesi ise Avrupa’da bir takım ziyaretler gerçekleştiren Dursunbey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Bahçavan’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Dursunbey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Başkana birde hediye takdim ettiler.

Okul tarafından bu yıl hazırlanan projeler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Köse “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yayınlanan 2015 yılında kabul edilen 209 proje içinde Dursunbey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iki projede yer almıştır. Okulumuzun Avrupa Birliği Bakanlığına Bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Erasmus+ Programı Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2015 yılı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri içerisinde yaptığı, ‘avrupada halk sağlığı alanında hemşirelerin uygulamalı meslek eğitimi’ adlı proje 121. sırada kabul edilmiştir.  Türkiye Ulusal Ajansı, Bandırma Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklıkları ile hazırlanan 2015-1-TR01-KA102-018588 nolu 73.811,00 Euro hibeli projemiz kapsamında;14 Öğrenci, 1 İdareci, 1 Öğretmen ile Belçika da 2 haftalık Halk Sağlığı Uygulamalı Mesleki Eğitime katıldık. Aldıkları bu eğitimler ile Öğrencilerin mesleğe özgü görev ve rolleri ile ilgili bilgi kazanması, Meslekte sorumluluk ve türleri ile ilgili bilgi kazanması, Halk sağlığı alanında dinamik, çok yönlü ve bütüncül sağlık bakımı kazanmışlardır.Okulumuz aynı kapsamda Gönen Hacı Şükriye İpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Geriatrik Hastaların Bakım ve Rehabilitasyon Hizmetleri İçin AB De Hemşirelik Stajı adlı projesine ortak olarak 7 öğrenciyle Avusturya da 3 haftalık eğitime katılacaktır” dedi.

Proje hakkında Başkan Bahçavan’ı bilgilendiren Ahmet Köse, öğrencilerin Avrupa’da yapılan ziyaretlerde büyük tecrübe kazandıklarını ifade ederek kendilerine destek olan herkese ayıca teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Başkan Bahçavan’da öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.