Bakanımız'dan Dursunbey OSB İle İlgili Açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemde Balıkesir ve Ordu'da kurulan organize sanayi bölgelerinin (OSB), yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını bildirdi.

05 Aralık 2016 Saat: 09:34

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk  Özlü Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, 1 milyon 20 bin metrekare alana  karma OSB kurulduğunu belirten Özlü, bölgenin şehre önemli kazanımlar  sağlayacağına söyledi. Dursunbey OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi veren  Özlü, "Balıkesir Dursunbey OSB yüzde 60 katılım payı ve 9 üye ile Dursunbey  Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üye ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  yüzde 6 katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Yatırım İzleme ve Koordinasyon  Başkanlığı, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Sanayi Odası, yüzde 7  katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Ticaret Odasından oluşuyor." dedi.

Özlü, Balıkesir Dursunbey OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle  gelecek süreçte yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı oluşturacağını ifade etti. OSB'lerin ekonomiye katkısına işaret eden Özlü, bakanlık olarak her  bölgeye ve şehre ihtiyacına uygun OSB kurabilmek için büyük gayret  gösterdiklerini dile getirdi.

Özlü, bu kapsamda Ordu'nun Ünye ilçesine de karma OSB kurduklarını  kaydetti. OSB'nin 560 bin metrekarelik alanı kapladığına işaret eden Özlü, "Ordu  Ünye OSB yüzde 40 katılım payı ve 6 üye ile Ordu Yatırım İzleme ve Koordinasyon  Başkanlığı, yüzde 26 katılım payı ve 4 üye ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, yüzde  20 katılım payı ve 3 üye ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 14 katılım payı  ve 2 üye ile Ünye Belediyesi'nden oluşuyor." diye konuştu.

Ordu Ünye OSB'nin, tam kapasite faaliyete geçmesiyle gelecek süreçte  yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağının altını çizen Özlü, OSB  kurmaya ve OSB'lerin daha fazla iş olanağı yaratması için titizlikle çalışmaya  devam edeceklerini vurguladı.