Balmek İlçemizde İlk Kursunu Açtı

İlçemizde Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve Belediyemiz işbirliği ile kurulan Balmek'in ilk kursu ‘Ev ve Kurum temizliği kursu’ ile başladı.

16 Şubat 2016 Saat: 20:24

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Balıkesir meslek edindirme Kurslarının bir ayağıda İlçemizde gerçekleşiyor. Belediyemizin de katkıları ile M. Akif Ersoy Kültür Merkezi üstünde açılan kurs ofisi geçtiğimiz ay açılacak olan bölümler ile ilgili başvuruları kabul etmişti. Başvuru sürecinin ardından 15 Şubat Pazartesi günü Dursunbey İmam Hatip Ortaokulu binasında başlayan kurslara ilgi de yoğun oldu.

Dursunbey Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile İlk olarak ‘Ev ve Kurum temizliği’ dalınva başlayan kursa yaklaşık 45 bayan müracaat etti. Balmek Dursunbey görevlisi Müşerref Sapmaz tarafından organize edilen kursun açılışına Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şafak, Kurs öğretmeni ve kursiyerler katıldı. Açılan bu kurs hakkında kısa bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şafak sözü daha sonra ilçe milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir’e verdi. Gökdemir konuşmasında günümüzdeki eğitim anlayışının geçmişe göre çok farklılık gösterdiğini, eğitim almanın artık bir yaşının olmadığını söyledi. Gökdemir Milli Eğitim Bakanlığının hayat boyu öğrenim projesi kapsamında toplumun her kesimine her alanda eğitici kurslar düzenlediğini, bu kurslardan bir yenisinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı protokolünce Dursunbey’de faaliyete başladığını belirtti. Kurslara katılanlara hayırlı olsun temennisinde bulunan Gökdemir eğitimcilere de başarılar diledi.

Daha sonra aynı okulda Dursunbey Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Arapça kursuna da katılan Gökdemir, burada öğrenim gören kursiyerleri de kutlayarak başarı diledi.