Başkan Bahçavan Din Görevlileri ile İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey genelinde görevli 156 din görevlisi ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
18 Aralık 2017 Saat: 13:38

Göreve geldiği günden bu yana, istişareye dayalı yönetim anlayışı ile toplumun birçok kesimi ile toplantılar gerçekleştiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçe genelinde görevli din görevlileri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Merkez ve kırsal mahallelerde görevli 156 din görevlisinin katıldığı toplantıda Başkan Bahçavan, Sosyal Belediyecilikle ilgili olan çalışmaları anlatarak konuşmasına başladı. Dursunbey genelinde mağdur olan kişilerin Dursunbey Belediyesine bildirilmesini rica eden Başkan Bahçavan, Belediyenin Sosyal Belediyecilikte yaygın hizmetlere imza attıklarını söyledi. Kırsal mahallelerde ki eksiklikleri de kendilerine bildirilmesini isteyen Başkan Bahçavan, merkez ve kırsal da alt ve üst yapıda bir çok çalışmayı bitirdiklerini ifade etti. 3 yıldan bu yana 210 kilometrelik yol yapıldığını ifade eden Başkan Bahçavan, kalan 150 kilometrelik yolunda önümüzdeki yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. Dursunbey Belediyesi olarak, 65 dinlenme parkı yaptıklarını ifade eden Başkan Bahçavan, yaşamı kolaylaştırıcı çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Türkiye’nin çok kritik bir virajdan geçtiğini ifade eden Başkan Bahçavan, ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a bu süreçte daha çok destek verilmesini istedi. Türkiye’nin bölgede ki tek güçlü devlet olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, 2019’un çok kritik bir yıl olduğunu da hatırlattı.

Konuşmanın ardından Din görevlilerine söz veren Başkan Bahçavan, gelen istek, talep ve önerileri dinledi. Gelen sorular doğrultusunda İlçe gündemine dair güncel konulara cevaplar veren Başkan Bahçavan, Balıkesir-Dursunbey yolu ilgili de açıklamalarda bulundu. Bu konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Bahçavan, bu yolun Haziran 2016’da ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Dursunbey- Harmancık yolunun ihalesinin Aralık 2016’da yapıldığını hatırlatan Başkan Bahçavan, bu yolun başlamasına rağmen, diğer yolun başlamadığını söyledi. Bunun sebebinin tamamen hukuki bir süreç olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan, yolun parasında sorun olmadığını söyledi. Bu yol ile ilgili 8 kez kamu ihale kurumuna, 2 kez ise Bölge idare mahkemesine itiraz olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan,  bu sorunun çözülmesi için Ankara’da temaslarda bulunacağını söyledi.

Dursunbey’e kurulacak olan OSB ile ilgilide katılımcılara bilgi veren Başkan Bahçavan, sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini hatırlattı. Başkan Bahçavan'ın ardından söz alan İlçe Müftüsü Mehmet Atlı, kendilerine değer vererek bu toplantıda bir araya getiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a teşekkür etti. Belediye ile koordineli olarak çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Müftü Atlı, yeni yapılan Müftülü ve Kuran Kursu binasının yolu ile ilgili Başkan Bahçavan'dan destek istedi. Konuşmaların ardından ise öğle yemeğine geçildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, İlçe Müftüsü Mehmet Atlı ve Basın mensupları katıldı.