Başkanımız İlçemize Yapılan Yatırımlar İle İlgili Açıkalama Yaptı

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, İlçede yapımı süren ve ihale aşamasında olan yatırımlar ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Bahçavan Akbaşlar mahallesi ile Dursunbey arasında ki yolda çalışmaların yeniden başladığını belirtti.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
26 Temmuz 2016 Saat: 15:07

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ilçe genelinde süren Devlet ve Belediye yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Balıkesir- Kütahya yolu, Dursunbey- Simav Yolu, Suçıktı ve Saz arası yol ve Eminbey Caddelerinde yatırımları değerlendiren Başkan Bahçavan yeni yarımların da yolda olduğunu kaydetti.

AKBAŞLAR VE DURSUNBEY ÇEVRE YOLU ARASINDA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Başkan Bahçavan açıklamasında; “Daha önceki röportajlarımızda da söylediğimiz gibi, Balıkesir-Kepsut arası ve Kepsut-Dursunbey arası eksik imalatların olduğu yerlerde ihalemiz 25 Haziran itibari ile yapıldı. Hayırlısıyla bunun içerisinde oradaki eksik köprü, aradaki eksik imalatlar var. Karayollarının ihale sisteminde puanlama diye bir sistem var. Bu sistem içerisinde ihalenin sonuçlanması bir buçuk iki ayı buluyor. Allah nasip ederse yılsonu gelmeden yeni müteahhidimiz Kepsut Balıkesir arasındaki Duble olmayan kısmı ve Kepsut Dursunbey arasındaki eksik imalatlara başlayacaklar. Bizim gündemimizi daha fazla ilgilendiren Kepsut ile Dursunbey arasındaki müteahhidimizin bir ara yola ara vermesiydi. Bununla ilgili tabi çok çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Buna da bir cevap vermek gerekirse bununla ilgili bir firma gerçekten burada imalatı azaltmıştı. Onun ortağı olan firma İrem İnşaat hızlı bir şekilde birkaç gün önce itibari ile çalışmalara başladı. Bu çalışmalarda Akbaşlar mahallemizden Dursunbey Suçıktı üzerindeki kavşağa kadar olan bütün imalat, bütün sıcak asfalt imalatı dahil, çevre yolumuzun tamamı inşallah üç ay içerisinde yıl sonu gelmeden tamamlanacak. Bununla ilgili özellikle su hatları, kanalizasyon hatları ile ilgili toplantılar yaptık. O bölgelerde incelemelerimizi yaptık. Özellikle çevre yolumuzda 13 adet hizmet menfezi istemiştik. Bu hizmet menfezleri ileride geçebilecek her türlü yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyunun geçmesi ile ilgili olacak. İnşallah yılsonu gelmeden Dursunbey’deki çevreyolumuz bu sene bitecek.

SİMAV YOLUNA 16 KİLOMETRELİK İHALE

Geçen haftalarda Karayolları Bölge müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretimizde Dursunbey ile ilgili birçok isteğimiz olmuştu. Bu isteklerden bir tanesi de Simav yolunda eksik kalan yerler vardı. Özellikle Simav dağardı sınırına yakın olan 3-4 kilometrelik yer ham yoldu. Oranın asfaltı da dâhil olmak üzere, arada bazı bozuk yerlerimiz var oralarda dahil bu ayın sonu itibari ile 16 kilometrelik Simav yolunda eksik yerlerin yapımı ile ilgili inşallah ihalemiz var. O ihale de bittikten sonra burada çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek.

KÜTAHYALI YETKİLİLERLE BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tabi bizim Karayolları ile ilgili Dursunbey-Tavşanlı yolumuzda da sıkıntılarımız var. Allaha şükür eskiye göre daha güzel bir yolumuz oldu. Fakat bundan sonraki aşamada da onun duble ve sıcak asfaltla kaplanma işi var. Bununla ilgili tabi biz kulis faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. En son bugün Ticaret Odası meclis Başkanımız İlhami Aydın bey beni aradı. Onunla da bu konuda bir karar verdik İnşallah önümüzdeki günlerde birlikte bir basın toplantısı yapacağız. Bununla ilgili sağ olsunlar Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu, Balıkesir Milletvekillerimiz Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Kasım Bostan çok duyarlılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili düğmeye bastı. Artk Türkiye’de işler yıllarca sürmüyor. O Köprünün açılışına bu yolu yetiştirmemiz gerekiyor. Tabi biz kadar Tavşanlı, Kütahya’da bu yolu özlemle bekliyor.

SUÇIKTI BAĞLANTI YOLU KISA SÜREDE BİTECEK

Dursunbey halkımızın merak ettiği Suçıktı Bulvarı ile ilgili konular var. Suçıktı’nın bizim en büyük değerimiz olduğunu her zaman söylüyoruz.  Suçıktı ile ilgili o yolun İtfaiyenin üzerinden geçmesini sağlayacağız. Bu yolda inşallah 20-25 gün içerisinde bu yol faaliyete geçecek. Bu arada da Sıcak asfalt attığımız otobüs terminaline çıkan Kavşağa kadar olan bölümünde BSK Sıcak asfalt olarak dökümünü yapacağımız için oranın alt yapısı da yapılmaya devam ediyor.

ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINACAK

Eminbey Caddemiz ve Panayır caddemizde de bir çalışmamız var önümüzdeki günlerde. DSİ’nin oradan basınçlı su borusu geçireceği ile ilgili duyurmuştuk. Yoksa biz orada şimdiye kadar kaldırım ve Sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacaktık. Bu caddemizde aynı devlet caddemizde olduğu gibi bu caddelerimizde de mutlaka elektrik hatlarını yer altına almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Genel müdürlük nezlinde görüşmelerimizi yaptık. Sağolsun Milletvekilimiz Kasım Bostan beye de bu konudan bahsetmiştik. Bununla ilgili EPDK’ya Enerji Bakanlığına bir çok yere dosya göndermiştik. Sağ olsunlar herkes duyarlı çıktı. Bayramın ikinci günü UEDAŞ genel müdürümüz bizim ziyaretimize geldi. Dün itibari ile de proje mühendisimiz geldi ve buranın projesini hazırladı. İnşallah bu caddemizde de elektrik telleri yer altına alındıktan sonra Sıcak asfalt olarak üst yapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.