Başkanımız Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi

Halk ve İstişare toplantılarına büyük önem veren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan,İlçe merkezinde bulunan mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilçeye yapılan genel yatırımlar değerlendirilirken, yapılması planlanan referandum ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
17 Ocak 2017 Saat: 23:46

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçe merkezi muhtarları ile her yıl koordineli olarak gerçekleştirdiği istişare toplantılarının bir yenisini daha yaptı. Suçıktı’da gerçekleşen programa9 mahalle muhtarının yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Dursunbey Şefi Vacit Kahvecioğlu katıldı.

PARKE TAŞI VE ASFALT ÇALIŞMALARINDA 5.5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Akşam yemeğinin ardından başlayan toplantıda Başkan Bahçavan tüm muhtarlara katılımları için teşekkür etti. Geçtiğimiz yıl yapılan toplantıda Muhtarların mahalleleri ile ilgili yatırım isteklerinin yazılı olduğu evrakları da toplantıya getiren Başkan Bahçavan bu taleplerin %90 oranında gerçekleştiğini söyledi. Altyapı ve üst yapıda 2016 yılında çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bahçavan, asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarında yaklaşık olarak 5.5 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Hizmetlerin hem kırsal mahallelerde hem de merkezde hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Bahçavan, yeni yatırımlar ile ilgili de bilgiler verdi. Özellikle istihdam alanında yapılan çalışmaları muhtarlarla paylaşan Başkan Bahçavan, OSB’de gelinen son aşamaları da paylaştı. Devlet yatırımları ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Bahçavan, Balıkesir-Dursunbey ve Dursunbey-Tavşanlı arası yolların ihale süreçlerini de muhtarlara anlattı. Ayrıca ilçede yapımı süren barajlar ve yapılacak olan barajlar ile ilgili bilgi veren Başkan Bahçavan AK Parti hükümeti ile Dursunbey’inhak ettiği hizmeti aldığını vurguladı.

DOĞALGAZ İÇİN İKAMET VURGUSU

Başkan Bahçavan toplantıda ayrıca Doğalgaz’ın Dursunbey’e gelmesi için girişimlerde bulunduklarını da belirtti. Yetkililerin Doğalgaz’ın ilk etapta İlçe merkezi nüfusu 20 bin olan ilçelere getirileceğini söylediğini ifade eden Başkan Bahçavan, bu nüfusun altında ki ilçelere er yada geç doğalgaz’ın geleceğini fakat bunun zaman alabileceğini söyledi. Bu sebeple Dursunbey’de yaşayıp ta nüfuslarını hale ilçeye aldırmamış olan vatandaşlar ile iletişime geçilerek ikametgâhlarının kolay bir şekilde Dursunbey’e almaları için yardımcı olunmasını istedi. Bu yönde Belediye’nin de bazı çalışmalarının olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, Sosyal Hizmetler birimi ve Beyaz masanın da İlçenin gerçek nüfusu ile ilgili bir çalışma gerçekleştireceğini ifade etti.

BAŞKAN BAHÇAVAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK İSTEDİ

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan toplantıda gündemde olan Başkanlık sistemi çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yapılması planlanan referandumda tüm muhtarların desteğini beklediklerini söyleyen Bahçavan, yeni sistemin Türkiye için oldukça gerekli olduğuna vurgu yaptı. Toplantıda ayrıca Saz’da gerçekleşecek olan rekreasyon projesi de gündeme alındı. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Bahçavan, görsellerin kısa süre sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Toplantının sonunda ise İlçe muhtarları söz alarak taleplerini dile getirdiler. Muhtarları dinleyen Başkan Bahçavan, sorunları çözmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını söyledi. Toplantı muhtarların Başkan ve ekibi ile çekildiği hatıra fotoğrafı sonrası son buldu.