Başkanımızdan 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

03 Aralık 2016 Saat: 12:25

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yayınladığı mesajında; “Genel nüfusumuzun hatta içerisinde yaşadığımız ilçemizin azımsanmayacak bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Engelli vatandaşlarımızın eğitimle güçlendirilmesi, yetenekleriyle üretim sağlamaları ve toplum içinde saygı çerçevesi içinde karşılanmaları engelleri azaltacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışı ile engellilerimizin sorunlarını dikkate alarak bu yönde çözümler üretmek en önemli amaçlarımızdan biridir. Bizler Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz. Unutmamak gerekir ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelleri aşan tüm engelli kardeşlerime sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum” dedi.