Belediye Ekiplerimiz Okul servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servis araçları, kurallara uygunluk yönünden denetleniyor.

28 Ekim 2016 Saat: 14:43

Dursunbey Belediyesi Zabıta Amiri Rüştü Oktay Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile koordineli olarak Servis araçlarına yönelik denetimleri sıklaştırdıklarını belirtti. Oktay; öğrencilerin can ve mal emniyeti için servis araçlarının kurallara uygun olması gerektiğini belirtti. Oktay“Dursunbey İlçe merkezimizden öğrenci taşıyan okul servis araçlarına yönelik denetimlerimiz artarak devam ediyor. Kurallara uymayan servis araçlarıyla ilgili, zabıta ekiplerimiz tarafından yasal işlem yapılıyor” dedi.

Kurallara uymayan okul servis araçlarına, eksikliklerin giderilmesi için ihtar yapıldığını belirten Zabıta Amiri Rüştü Oktay, eksikliklerin giderilmemesi halinde ise yaptırım tutanağıyla Belediye Encümeni’ne sevk edilerek, para ve park cezaları uygulandığını söyledi. Okul servis araçları denetimlerinde velilerin de duyarlı olmaları gerektiğine dikkati çeken Rüştü Oktay, “Veliler, araçlarda ilkokul ve ortaokul öğrencileri için rehber öğretmen olmasına, araçların, okul bahçesi içinde öğrencileri indirip bindirmesine ve araçların eksikleri ile şikayetlerini, Alo 153 hattına bildirsinler" dedi.

Okul servislerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi komisyonu tarafından verilen Belgenin de olup olmadığını inceleyen ekipler, belgesi bulunmayan sürücülerin Komisyon’a başvurarak araç kontrollerini yaptırmaları gerektiğini belirttiler. İlçe merkezide taşımalı eğitim veren yüzlerce aracı inceleyen ekipler denetimlerin yıl içerisinde sıklıkla yapılacağını da vurguladılar.