Belediye Meclisimizden Ortak Gara Bildirisi

Geçtiğimiz haftalarda Gara'da şehit edilen 13 Türk vatandaşımız için Belediye Meclisimizde bulunan 3 partinin üyeleri ortak bir bildiri yayınladı.

01 Mart 2021 Saat: 17:20

Dursunbey Belediye Meclisi Gara'da hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için bildiri yayınladı. Milli birlik ve beraberlik mesajının verildiği mesajda 28 Şubat süreci de kınandı.

Belediye Meclis Üyesi İsmail Tahtalı tarafından okunan bildiri şu şekilde;

Türk Silahlı Kuvvetlerimizce 10 Şubat tarihinde Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesine yönelik başlatılan ‘Pençe Kartal-2’ operasyonunda, PKK mensubu hain unsurlarca alıkonulan 13 vatan evladımızın, eli kanlı hainler tarafından bulundukları mağarada şehit edildikleri tespit edilmişti.

Şanlı Türk Ordusunun gücü karşısında ancak ve ancak acizlerin ve korkakların başvurabileceği yönden eylemlere imza atan terör örgütünün, bu insanlık dışı tavrını millet iradesinin tecellisi olan Dursunbey Belediye Meclisi'nde aşağıda imzası bulunan tüm parti üyeleri olarak, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Her şey gün gibi ortadayken bu acı olay sonrası dahi, Devletimizi ve Ordumuzu suçlamaya kalkan iç ve dış odakların planları milletimizin birliği ve bütünlüğü ile bertaraf edilmiştir.

Ülkemizin bütünlüğü ve Milletimizin birliğini kendilerine hedef alanlara karşı tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bir ve bütün olarak cevap vereceğimizi hatırlatırız. Bilindiği gibi dün de 28 Şubat’ın yıldönümü idi. Bizi ayırmak, ötekileştirmek, birbirimizden koparmak ve toplumumuzun temel taşı olan dini değerlerini yıkmak amacı ile zulüm içinde gerçekleşen 28 Şubat muhtırasını da Dursunbey Belediye Meclisi olarak kınıyor, dönemin Başbakanı rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bildirinin okunmasının ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.