Belediyemizden Aşure Etkinliği

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan Muharrem ayında kutlanan Aşure günü sebebi ile vatandaşlarımıza aşure dağıttı.

14 Ekim 2016 Saat: 15:52
Sosyal Belediyeciliğin birçok örneğinin sergilendiği Dursunbey’de Muharrem ayında da etkinlikler devam ediyor. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Muharrem ayında kutlanan aşure günü sebebi ile bir program düzenlenmesi talimatı verdi. Cuma namazı sonrası Belediyemiz karşısında bulunan Ahmet Yesevi parkında gerçekleşen aşure günü programına vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Aşure etkinliğinde yaklaşık 5 Bin kişilik aşure kısa sürede dağıtılırken Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'da etkinliğe katıldı. Paketler halinde hazırlanan aşurelerin başına geçen Başkan Bahçavan kendi elleri ile vatandaşlara aşure dağıtırken vatandaşların da aşure gününü kutladı. Aşure günün önemine değinen Başkan Bahçavan “Birlik ve beraberliğin önemini çok iyi anladığımız bir süreçten geçiyoruz. İçimizdeki ve dış odaklı hainler birliğimizi, beraberliğimizi bozabilmek için her türlü yolu deniyor. Rabbim Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korusun. Bu mübarek günlerde biz de Dursunbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza aşure ikramı yapıyoruz. İnşallah tüm Müslüman alemi bu mübarek günlerde huzur ve selamete ulaşır”dedi.  Vatandaşlarda Belediyenin bu ikramından dolayı Başkan Bahçavan’a teşekkür etti.

Özel olarak hazırlanan kaplarda vatandaşlara ikram edilen aşureler Belediye personeli tarafından esnaflara, kurumlara, yaşlılara ve evlere de ikram edildi.