Belediyemizden Okula Başlayan Öğrencilere Çanta Hediyesi

Dursunbey Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hacıömerler Mahallemizde organize edilen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde Belediyemiz tarafından, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine Çanta hediye edildi.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
19 Eylül 2016 Saat: 11:08

Kurban Bayramının hemen ardından başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Dursunbey’de de renkli görüntülere sahne oldu. Okulların açılması ile ilk kez okula giden öğrenciler tatlı bir telaş içine girerken velilerde çocuklarının heyecanlarına ortak oldular. Dursunbey’de yeni eğitim öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlamaları Hacıömerler İlkokulunda yapıldı. Programa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan vekili Sadettin Aslan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ümit Gökdemir, Mahalle Muhtarı, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İLK DERS ÖMER HALİSDEMİR OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Başlayan programda İlköğretim haftası sebebi ile bazı öğrenciler şiirlerini okudu. Okunan Şiirlerin ardından okul öğrencileri öğretmenleri ile birlikte ‘Şimdi Okullu olduk’ isimli şarkıyı seslendirdiler. Mahalle öğrencilerinin hazırladığı bu programın ardından ise Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, okulun duvarına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından asılan 15 Temmuz’un kahraman Şehidi Ömer Halisdemir’i öğrencilere sordu. Öğrencilere okula girmeden ilk dersi veren Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Ömer Halisdemir’in ‘bu ülkeye kötülük yapmak isteyen insanlara fırsat vermeyen bunun içinde kendi canını feda eden Kahraman bir asker’ olarak tanımladı. Bu tanımlama esnasında bazı öğrencilerde Halisdemir’in fotoğrafına asker selamı ile karşılık verdi.

BAŞKAN AMCA ÖĞRENCİLERİ YİNE SEVİNDİRDİ

Okul girişindeki ilk dersin ardından ise sınıflarına geçen öğrencilere Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın talimatı ile alınan okul çantaları hediye edildi. Dursunbey Belediye Başkan Vekili Sadettin Aslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir tarafından öğrencilere takdim edilen çantalar ilçe genelinde eğitime yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerinin tamamına dağıtılacak.