Belediyemizden Yetimlerimiz, Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimize İftar

Belediyemiz İlçemizde yaşayan Yetimler, Öksüzler, Şehit aileleri, Gaziler ve yakınları onuruna iftar programı düzenledi. İftar programında Kore Gazisine Kore'den gönderilen Barış madalyası da takdim edildi.

21 Haziran 2016 Saat: 11:49

Belediyemiz yetimler, Şehit aileleri, Gaziler ve yakınlarını düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi. Saz Kır Bahçesinde gerçekleşen iftar programına İlçe Kaymakamımız Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Belediye Meclis Üyelerimiz, Garnizon Komutanımız Ömer Faruk Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürümüz Erol Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit Gökdemir, Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hulusi Karakuz, Dursunbey Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Yetim çocuklar, Şehit Yakınları, Gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

KORE GAZİSİNE KORE’DEN BARIŞ MADALYASI

İftar öncesi ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan eşi Serpil Bahçavan ve kızı Emine Bahçavan ile birlikte konukları kapıda karşıladı. Daha sonra okunan akşam ezanı ile toplu şekilde oruçlar açıldı. Yapılan duanın ardından Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz yaptığı konuşmada Şehit Aileleri ve Gazilere her zaman destek olan ve Dursunbey’de Belediyemize ait bir alanı Gaziler Derneğine veren Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a teşekkür etti. Bu  konuşmanın ardından Kore Gazisi Mehmet Necati Özdemir’e  Kore’den gönderilen Barış madalyası Kaymakamımız Yaşar Aksanyar tarafından takıldı. Madalya ile birlikte gönderilen mektubu okuyan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan Kore Gazisi Mehmet Necati Özdemir’in Kore tarafından Barış elçisi olarak atandığını belirtti.

Madalya töreninin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdikleri bu iftar programı vesilesi ile katılan herkese teşekkür etti. Vatan uğruna canlarını hiçe sayarak veren Şehit ve Gazileri bir kez daha anan Başkan Bahçavan 1974 yılında Kıbrıs’ta Şehit düşen Dursunbeyli Şehit Mustafa Dinçer’in adının yaşatılacağını ve Şehidin adının bir parka verileceğini sözlerine ekledi.
İftar programının ardından katılımcıları uğurlayan Başkan Bahçavan, çocuklara özel hediyeler de dağıttırdı.