Belediyemizin Web Sitesi Yenilendi

Belediyemizin, resmi İnternet sitesi olan dursunbey.bel.tr vatandaşlarımızın belediyemiz ile ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşımını sağlayacak şekilde, görsel ve fonksiyonel olarak yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

15 Şubat 2016 Saat: 17:53
Belediyemiz Basın Halkla ilişkiler birimi ve Dursunbeyli yazılım firması, Mia bilişimin ortak çalışması sonucu resmi web sitemize farklı bir görünüm kazandırıldı. www.dursunbey.bel.tr linkiyle vatandaşlarımızla sanal alemde buluşan Belediyemiz, İlçemizde fiziki olarak yaptığı yeniliklerden sonra, değişim rüzgarını teknolojik ortamda resmi internet sitemize yansıttı. Belediye, internet sitesinin içeriğini ve tasarımını değiştirip yenilerken, php’nin son versiyonunda hazırlanan modern tasarımında; haberler, ihale duyuruları, güncel duyurular, meclis kararları, e-gazete, nöbetçi eczaneler, hizmet birimleri, projeler, otobüs hareket saatleri ve bilgi edinme sayfalarına kolay erişim sağlanıyor.

BEYAZ MASA İLANLARI

Eski sitede yer almayan Video ve Foto galeri bölümü yeni sitede görsel bir hale getirilirken, Belediyenin hizmet ve faaliyetleri de bu galeriler sayesinde vatandaşlara güncel olarak aktarılacak. Siteye ayrıca Beyaz masa ilanları adı altında yeni bir duyuru bölümü de açıldı. Burada İlçede doğanlar, Evlenenler ve yaşamını yitirenlerin isimleri güncel olarak duyuruluyor. İlçenin anlık hava durumu ve 15 günlük tahmini hava durumunun da gösterildiği sitede, arama bölümü de aktif olarak site içi kelime araması yapıyor.

BELEDİYE İŞLEMLERİNİZİN TAKİBİ BİR TIK ÖTEDE

Vergi ve harçların ödenmesinden, Dursunbey'de ki çalışmaların bilgilerine, kent rehberinden, Belediye işlemleri için önemli bilgilere, belediye yayınlarından haberlere ve duyurulara kadar, İlçe hayatına ilişkin her türlü bilginin yer aldığı sitede,  Belediye’ye dair istenilen her konuya ulaşılabiliyor. Güvenliğin üst seviyede tutulduğu web sitesinde ilçe sakinleri, e-belediye sayesinde vergi ve harçlarını da online ödeyebiliyor. Bu sistem sayesinde vatandaşlara kuruma olan borcunu anlık görüp, kredi kartı ile web üzerinden ödeme kolaylığı sağlanıyor. e-imza Doğrulama bölümü sayesinde belediyede süren işlemlerin takibinin de sağlandığı sitede kullanıcılar için kolay ve işlevsel bir görünüm de sağlandı.

SİTE GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDECEK

Test yayını olarak hizmete başlayan yeni web sitesinde, güncellemeler de devam edecek. Önümüzdeki günlerde Nöbetçi eczaneler bölümü, şehir rehberi, Suçıktı – Saz – Kent Meydanı – Ahmet Yesevi Parkından Canlı Yayın, Mezarlık Bilgi sistemi gibi birçok yeniliğin ekleneceği sitede Dursunbeyli vatandaşlar İlçelerine dair her bilgiye ulaşabilecekler. Bilgi hizmetleri menüsünde bulunan Arşiv Site bölümü sayesinde de vatandaşlar eski web sitesinde ki içeriklere ulaşabilecekler.