Beton Santralimiz Hizmete Başladı

Dursunbey Belediyesi Orman Ürünleri A.Ş ortaklığı ile kurulan Şelale Beton Dursunbey’de hizmete başladı. Belediye Ayrıca Selimağa bölgesinde yeni bir mıcır sahası da açıyor.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
12 Mart 2016 Saat: 16:06

Belediyenizin şirketi olan Orman Ürünleri A.Ş ile Balıkesir Şelale Beton arasında yapılan anlaşma sonucu, İlçede özel bir firmaya ait olan Beton santrali satın alınarak çalışmaya başlatıldı. Mart ayının başına faaliyete başlayan Beton santralinde inceleme yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Orman Ürünleri A.Ş Başkanı Mustafa Söbüoğlun’dan tesisin işleyişi hakkında bilgi aldı.

‘BELEDİYE’Yİ ANONİM ŞİRKET GİBİ YÖNETİYORUZ’

Belediye şirketinin ortaklığı ile açılan beton santrali hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan;” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl 15 Mart tarihinde Balıkesir Ekonomi Ödülleri toplantısında üzerine basarak belirttiği gibi ‘Türkiye bir anonim şirket gibi yönetilmeli’. Bizde Belediyemizi aynen öyle yönetiyoruz. İller Bankasından gelen paylarla hizmet üretmeye kalksak, 2 yıldan bu yana yapılan işlerin %25’ini yapamazdık. Bu paylara ilaveten Ankara’da bakanlıklardan aldığımız proje destekleri ve Selimağa Bölgemizde kurduğumuz konkasör(taş kırma) tesisinden elde ettiğimiz gelirlerle bu hizmetleri yapıyoruz. Taş kırma tesisimizde ürettiğimiz mıcırla, 2015’de 84 kilometre yolu ve şehir içindeki Asfalt-parke yolları yaptık. Sadece nakliye bedeli olarak üç milyon’a yakın kârımız oldu. Selimağa’da ki taş kırma tesisimizin hemen yanına Belediye şirketimizle yeni bir saha daha açıyoruz. Yani Selimağa’da ikinci mıcır sahamızda faaliyete geçiyor” dedi.

‘KAZANDIĞIMIZ PARAYLA İLÇEMİZE HİZMET EDİYORUZ’

Dursunbey’de devam eden inşaat ve büyük yatırımlar için Beton’un  büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Bahçavan; “Bir taraftan yeni yapılacak kamu yatırımlar, özel sektör müteahhitlerinin yaptığı inşaatlar, vatandaşlarımızın inşaatları ve Belediyemizin yaptığı duvar ve inşaatlarda sürekli betona ihtiyaç var. Betonun %85 oranında hammaddesi de mıcır ve bunuza biz üretiyoruz. Beton işi kârlı bir iş olduğu için anonim şirket mantığıyla beton santralini ortak olarak kurduk. Aldığımız santrali revizyondan geçirdik, yeni mikserler ve iş makineleriyle takviye ederek mart ayında üretime başladık. Mıcırdan ve betondan kazandığımız parayı yine İlçemizde ve vatandaşımızın refahı için harcayacağız. Selimağa Bölgesindeki yeni mıcır sahamız ve beton santralimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.