Büyükşehir Belediye Başkanımız İlçemizde

Belediyemiz tarafından hazırlanan Saz ve Suçıktı Bölgeleri arasında uygulanacak olan rekreasyon projesi ve diğer projeleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Edip Uğur, Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’dan da uygulanacak projeler hakkında brifing aldı.

15 Haziran 2016 Saat: 21:59

15 Haziran Çarşamba günü Belediyemizi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Edip Uğur, İlçemize Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılması planlanan projeler hakkında hem bilgi aldı, hem de projeleri yerinde inceledi. Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir  ve Belediye meclis üyelerimiz tarafından Belediyemiz önünde karşılanan Başkan Uğur, ilk olarak Çarşı Camii önüne gelen bir cenazenin yakınlarına Başsağlığı diledi. Daha sonra hizmet binamıza geçen Başkan Uğur Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’dan yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da hazır bulunduğu brifingde Başkan Bahçavan, Belediyemiz Peyzaj mimarı tarafından hazırlanan görsel üzerinden Saz - Suçıktı arasında uygulanması planlanan rekreasyon projesini anlattı. Uygulandığında İlçemize prestij katacak olan büyük projelerden birisi olan bu projeyi oldukça beğenen Başkan Uğur, bölgenin ve projenin araştırılması için daire başkanlarına talimat verdi. Saz Bölgesinde uygulanması planlanan diğer projeleri de görsel olarak Başkan Uğur’a sunan Başkan Bahçavan, ayrıca İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde ki ulaşım yolları ile ilgili de destek istedi. Başkan Bahçavan’ın taleplerini olumlu karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Edip Uğur ve beraberindeki heyet daha sonra projelerin yapılacağı bölgeleri inceledi.

İlk olarak Kent Meydanı yanında bulunan ve Türk Telekom’a ait olan yerin istimlâk edilmesi ile ilgili dosyayı Başkan Edip Uğur’a veren Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan bu yerin Büyükşehir tarafından istimlak edilerek Toplu Taşıma alanı olarak düzenlenmesini istedi. Daire Başkanına sunulan dosya ile bu yerin İstimlak edilmesini kabul eden Başkan Uğur Büyükşehir araçlarının Toplu Taşıma merkezi olarak kullanacağı alan ile ilgili proje çizimlerinin yapılması talimatını verdi. Burada ki incelemenin ardından Saz Bölgesinde inceleme yapan Başkan Uğur ve beraberindeki heyet, Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlanan projelere olumlu baktıklarını yapılacak olan saha çalışmasının ardından bu projelerin netlik kazanacağını belirtti. İncelemelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur ve beraberindeki heyet Balıkesir’e hareket etti.