'Çay Yerine Süt İçelim'

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, Süt üreticilerine destek vermek, Süt tüketiminin de azlığına dikkat çekmek amacı ile Başkanlık makamına ve Belediyemize gelen konuklara süt ikramında bulunuyor.

02 Mart 2016 Saat: 16:17
Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan Belediyemiz çay ocağında yeni bir projeye imza attı. Başkanımızın talimatı ile günlük taze süt alınmaya başlanan Belediyemizde hem personelimiz hem de Belediyemize gelen vatandaşlarımız taze süt içme imkânı buluyor.

'ÇAY YERİNE SÜT İÇELİM'

Belediye encümeni ile gerçekleşen toplantı esnasında encümen üyelerine ve ziyaretçilerine süt ikramında bulunan Başkanımız yaptığı açıklamada; “Ülkemizin hayvancılıkta öncü bir ülke olmasına rağmen et ve süt tüketimi konusunda Dünya ülkelerine göre çok gerilerde kalıyor. Süt tüketiminin çok düşük olduğuna dikkat çekmek için Belediyemize gelen konuklarımıza Çay yerine süt ikramında bulunacağız. İlçemizde de Süt üretimi konusunda büyük bir ilerleme var. Fakat tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemiz genelinde de süt tüketimi düşük seviyelerde seyrediyor. Bu konuya dikkat çekmek ve süt tüketiminin alışkanlık haline gelmesi için böyle bir uygulama başlattık. Böylece hem süt üretimine katkı sağlamak, hem de sağlıklı nesiller yetişmesinde süt tüketiminin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu uygulamamızın İlçemiz ve ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Başkan Bahçavan ayrıca İlçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki Çay ocaklarının da bu kampanyaya destek vermelerini beklediklerini belirtti. Dursunbey Esnaf Odası aracılığı ile bu kampanyayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Bahçavan, destek olan tüm esnaflara da teşekkür etti.