Çevre Yolunda Çalışmalar Sürüyor

İlçemizden geçen Balıkesir-Kütahya D-230 karayolunda Duble yol çalışmaları çevre yolu istikametinde aralıksız devam ediyor.

Balıkesir- Dursunbey arasında devam eden Duble yol çalışmaları kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Akbaşlar mahallesi ile Dursunbey Suçıktı üzerinde bulunan kavşağa kadar ki bölümün ihalesini alan İrem İnşaat firması yetkilileri, çalışmaları Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın özel girişimleri sonucunda Çevre yoluna yoğunlaştırdı.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ı ziyaret eden firma yetkilileri Sedirkent Bölgesi ile Suçıktı üzerindeki kavşağa kadar olan yol ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Bu yolda yapılacak olan menfez, elektrik hatları, su hatları, kavşaklar ve üst geçit ile ilgili görüş alışverişinde bulunan firma yetkilileri Belediye Başkanı Bahçavan’ın istekleri doğrultusunda planlama yaptılar. Burada süren kazı çalışmalarında büyük ölçüde çalışmaların tamamlandığını belirten yetkililer, yolu yılbaşına kadar duble olarak açmayı planladıklarını belirttiler.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’da konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl yapılması planlanan çevre yolumuz, önceki firma da yaşanan bazı sorunlar sebebi ile yapılamamıştı. Çalışmalar şu anda İrem inşaat tarafından Akbaşlar ile Suçıktı üzerindeki kavşağa kadar sürdürülüyor. Biz ilçemiz girişlerinin bir an önce bitirilerek düzenlenmesi için çeşitli girişimlerde bulunduk ve çalışmalar çevre yolumuz üzerinde yoğunlaştı. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah kısa zamanda da yolumuz dubleye çevrilecek. Bu arada bizde 9100 metrelik çevre yolu aydınlatması için çalışmaları takip ediyoruz. İnşallah bu yol tamamlandığında ilçemiz giriş ve çıkışları ilçemize yakışır bir hale gelecek” dedi.

Çalışmalar kapsamında Suçıktı bölgesine ulaşımı sağlayacak olan yeni yolda bu süreçte tamamlanarak trafiğe açılacak.