Dursunbey Başpehlivanı Şaban Yılmaz Oldu

Bu yıl 77. kez düzenlenen Dursunbey tarihi güreş müsabakalarında başpehlivan Ekrem Yavuz ile karşılaşan Şaban Yılmaz oldu. Güreşlere Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’da katıldı.

15 Ağustos 2016 Saat: 20:05

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bu yıl 77.'si gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Şaban Yılmaz oldu. Dursunbey'de 77.'si gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakaları bu yıl da Kırkpınar'ı aratmadı. Kırkpınar’da mücadele eden Başpehlivanların katıldığı güreşlerde Müsabakaların sonunda Kırkpınar'ın Başpehlivanlarından olan Ekrem Yavuz ve Şaban Yılmaz karşılaştı. Şaban Yılmaz rakibini puanlamalarda eleyerek Dursunbey Er Meydanında zaferini ilan etti.

Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakalarına Dursunbey, çevre il ve ilçelerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken güreşleri izlemeye gelen tüm misafirlerde cazgırlar tarafından tek tek anons edildi. Güreş müsabakalarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, BalıkesirOrman Bölge Müdürü Metin Kırcı, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Akif Kandemir, Balıkesir ve Dursunbey Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken Başaltında Durmuş Altun birinci, Semir Turgut ise ikinci oldu.

Baş Pehlivanlık güreşlerinde ise 31 pehlivan kıyasıya güreşti. Kıran kırana geçen müsabakalarda Finalde ise Şaban Yılmaz rakibini devirerek 77. Dursunbey Başpehlivanı oldu. Bu yılın Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara Balıkesir Kurtdereli güreşlerinde geçirdiği sakatlık sebebi ile güreşlere altın madalyası ile şeref konuğu olarak katıldı.

GÜREŞ AĞALIĞI 90 BİN TL

Öte yandan Dursunbey Yağlı Güreşleri'nde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalığa bu yılın ağası Yusuf Turhan, Halil Sarıoğlu, Ahmet Görelve Yıldırım Elektirik AŞ. Adına Fatih Akbaba katıldı. Ağalık 90 Bin TL ile Yıldırım Elektirik AŞ.sahibi Fatih Yıldırım’a kaldı. Güreşler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bu yıl Kırkpınarı izleyemeyenlerin ayağına kırkpınarı getirdiklerini 31 Kırkpınar Başpehlivanlarından bir çok ünlü ismin Dursunbey güreşlerinde yer aldığını söyledi. Vatandaşların güreşe olan ilgisinin de oldukça çok olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan önümüzdeki yıl daha kullanışlı ve daha güzel bir ortamda Güreşlere devam edeceklerini söyledi.