Dursunbey Belediye Başkanından Tasnif Çağrısı

Dursunbey Belediyesi tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun olurken, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan kadınlara çağrıda bulundu. Başkan Bahçavan gelen binlerce giyim malzemesinin ayrışımı için İlçedeki tüm kadınları Kültür merkezine davet etti.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
19 Aralık 2016 Saat: 13:12

İHH ile birlikte Dursunbey Belediyesi tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyası çığ gibi büyüyor. İki günde yaklaşık 3 tır yardım malzemesi toplanırken, vatandaşlar her türlü yaşam malzemesini yardım merkezine iletti.

KADINLARA YARDIM ÇAĞRISI

Yardım merkezini ziyaret eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İHH yetkilileri ile burada bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede toplanan yardım malzemelerinin Türkiye genelinde yoğun bir talep olması sebebi ile ayrıştırılarak tırlara sarılması istendi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de komşumuz Halep’e yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Yardım toplama merkezimizde iki günden bu yana yardım malzemelerini topluyoruz. Elhamdülillah şu anda birkaç tır malzememiz oldu. Genelde istediğimiz malzeme kuru gıda, Battaniye, çocuk bezi ve hijyen malzemeleri şeklinde insanlarımıza duyuruyoruz. Dursunbey halkı her zaman olduğu gibi şu anda da üzerine düşen vazifeyi yapıyor. Köylerimizden merkezimizden yoğun bir şekilde bu kampanyaya katılım var. Tabi İHH ile birlikte yürütüyoruz bu kampanyayı. İHH ile yaptığımız görüşmede bu malzemelerin mutlaka oraya gitmeden önce sınıf sınıf tasnif edilmesi gerektiğini söylediler. Tabi bizim gıda olsun giyim olsun malzemelerimiz poşet poşet geliyor. Özellikle giyim ve gıda malzemelerini bizim tasnif etmemiz gerekiyor. Bunun içinde bizim hanım kardeşlerimizin yardımına ihtiyacımız var. İnşallah 20 Aralık Salı günü sabahtan itibaren Dursunbey Kültür merkezinde hanım kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. Hanım Kardeşlerimiz gelip bize tasnif konusunda yardımcı olurlarsa bundan çok memnun oluruz. Bne tekrar hemşehrilerime yardımları için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah tasnif bittikten sonrada İHH’nın araçları ile yardım malzemeleri yola çıkacak” dedi.