Dursunbey Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Seferber Oldu

Dursunbey Belediyesi, sokak hayvanlarının Kar yağışlı soğuk kış günlerinde olası mağduriyetlerini gidermek adına İlçenin çeşitli bölgelerine beslenme noktaları oluşturdu.

06 Aralık 2017 Saat: 14:03

Dursunbey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sahipsiz hayvanlar için İlçenin farklı noktalarına mama, ekmek ve tahıl gibi yiyecekler bırakarak onları hayatta tutuyor.

Dursunbey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, dondurucu soğukta açlıkla mücadele eden sokak hayvanlarını hayatta tutmak için yoğun çaba harcıyor. Belediye ekipleri, kar yağışı ve dondurucu soğukların kendini göstermesiyle birlikte sokakta kalan hayvanlara Dursunbey’de farklı bölgelerde gıda ve su desteği veriyor. Ekipler öncelikle ilçede çeşitli bölgelere yerleştirilen beslenme odağına hayvanlar için yem ve su bıraktı. Beslenme odakları dışındaki farklı alanlara da hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri mama, ekmek ve tahıl gibi gıda ürünleri koyan görevliler, halkı da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Dursunbey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Bozkır, vatandaşlardan evlerinin camlarının veya kapılarının önüne yatay şekilde kesilmiş pet şişelerin içine ekmek, tahıl gibi yiyecekler bırakmalarını da istedi. Bozkır, kapının önüne hayvanların barınmaları için bırakılacak bir kutunun can kuracağına dikkat çekti.  Aralık ayı başında başlayan soğuk hava ve kar yağışı sokaktaki hayvanların korunması için farklı projeler de yürüten Dursunbey Belediyesi, özellikle kuşların beslenmesi için de parklarda yemlikler oluşturdu.