Dursunbey Belediyesinden Halep’e Yardım Kampanyası

Dursunbey Belediyesi Halep’te zulüm gören Haleplilere yönelik olarak gıda, giyim ve günlük temel ihtiyaca yönelik yardım kampanyası başlattı.

16 Aralık 2016 Saat: 16:31

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın talimatı ile Halep için yardım kampanyası başlatıldı. Dursunbey Kaymakamlığı karşısında oluşturulan Yardım Toplama merkezinde toplanacak olan yardımlar, Halep’e gönderilecek. Bu kapsamda Kuru gıda, kıyafet, ayakkabı, bebek maması, bebek bezi gibi günlük temel ihtiyaca yönelik her türlü yardım kabul edilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bir aydan fazla rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Halep kentine hiçbir şekilde yardım malzemelerinin girişine izin verilmedi. 400 bine yakın sivilin yaşadığı kentte insanlar en temel yaşam malzemelerine bile ulaşılamıyor. Kuşatmanın kırılmasının ardından Türkiye'nin her bir noktasından yardımlar toplanıp Halep'e ulaşmaya başladı. Yaşanan İnsanlık dramına sessiz kalmamak için Dursunbey Belediyesi olarak tüm Türkiye gibi taşın altına koyarak bir nebze de olsa yaraları sarma adına Halep'e yardım kampanyası başlatılması kararını verdik. Bu zorlu kış aylarında Dursunbey halkımızı yardıma çağırıyorum. Gelin Halepli kardeşlerimize sahip çıkalım, yaralarını birlikte saralım. Kuru gıda, kıyafet, ayakkabı, bebek maması, bebek bezi gibi günlük temel ihtiyaca yönelik her türlü yardımı yapmak isteyen yardımsever vatandaşlarımız, Halep’e göndermek istedikleri malzemeleri Kaymakamlık binası karşısındaki İlkerler Tarım’a ait binanın altındaki depoya hafta sonu boyunca getirebilirler” dedi.