Dursunbey Belediyesinden Yatalak Hastaları yıkama hizmeti

Dursunbey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yeni başlattığı projeyle, yatağa mahkûm olan yatalak hastaları ve yaşlıları kurduğu ekiple bot yatak’ta yıkayacak.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
12 Ekim 2017 Saat: 11:17

Dursunbey Belediyesi, Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği Duş ve Çamaşır merkezinin ardından şimdide engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara evlerinde yıkama hizmeti sunmaya başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, kadın ve erkek hastalar için ayrı ekip görevlendiriliyor. Ekipler, inik haldeki botu, yatağında yan çevrilen hastanın altına seriyor. Hasta, yatağından kaldırılmadan şişirilen botta yıkanıyor. Ücretsiz olarak yapılan bu hizmet hakkında Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a bilgi veren Dursunbey Sevgi Evi sorumlusu Hanife Aydoğan, yatak üzerine kurulan bot küvetin yatalak hastaları yıkamak için büyük kolaylık olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 dakika içinde şişen ve inen botun giderinin lavaboya yada herhangi bir su giderine aktarıldığı ifade eden Aydoğan, botun aynı zamanda küvet olarak ta kullanıldığını belirtti. Yıkama hizmetinin randevu sistemi ile yapılacağını hatırlatan Hanife Aydoğan 0266 662 5 662 nolu telefondan randevu alınabileceğini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbey Belediyesi olarak bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Başkan Bahçavan 2014 yılında göreve geldiklerinde ilk olarak Sosyal projeleri ele aldıklarını ve özellikle yaşlılar ve engelliler için birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Bu hizmetlerden birisinin de Duş ve Çamaşır merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan buradan faydalanan insanların hem çamaşır ihtiyacı hemde yıkanma ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Başkan Bahçavan; “Dursunbey’de 111 mahallemiz var. Buralarda yaşlı ve felçli hastalarımız var.  Bu hastalarımızın yıkanmaları ve temizlikleri ile ilgili Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğümüz böyle bir sistem geliştirdi. Üç kişilik ekiple bu mahallelerimizde ki yaşlı ve felçli hastalarımız bu sistemle yıkanacak ve temizlikleri sağlanacak” dedi.