Dursunbey Durabeyler’de Tübitak Bilim Fuarı

Balıkesir’in Dursunbey İlçesine bağlı Durabeyler kırsal mahallesinde TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı. Öğrencilerin yaratıcı fikirleri oldukça ilgi çekti.

02 Mayıs 2018 Saat: 12:03

Dursunbey Durabeyler Şehit Faruk Gezen Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Okul öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan onlarca proje okul bahçesinde oluşturulan stantlarda sergilendi. Özellikle bilimsel deneyler ve kimyasal etkileşimlerin sergilendiği fuarda, öğrencilerin yenilikçi projeleri geleceğe ışık tuttu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Durabeyler ortaokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibi gösteri gerçekleştirdi.

Fuarın açılışını ise Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel ile Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Durabeyler Muhtarı Mustafa Berber yaptı. Açılışın ardından stantları dolaşan Kaymakam ve Belediye Başkanı öğrencilerden hazırladıkları bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler ile bilgi alışverişinde de bulunan ikili ilgi çekici birçok projeyi yakından inceledi. Katılımcılar TÜBİTAK’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrencilerin araştırmaları üzerinde büyük ivme kazandıracağını belirttiler.