Dursunbey Er Meydanında Başpehlivan Hamza Köseoğlu

Bu yıl 78. si düzenlenen Dursunbey tarihi yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Hamza Köseoğlu oldu.

14 Ağustos 2017 Saat: 19:00

Dursunbey’de er meydanı bu yıl yine Kırkpınar’ı aratmadı. Müsabakaların sonunda Kırkpınar’ın başpehlivanlarından olan Serkan Sertürk ve Hamza Köseoğlu karşılaştı. Hamza Köseoğlu rakibini sırt üstü yatırarak eleyerek Dursunbey er meydanında zaferini ilan etti.

Güreşlere çevre il ve ilçelerin ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken, misafirler cazgırlar tarafından tek tek anons edildi. Güreş müsabakalarını Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Dursubey Kaymakamı Nurettin Yücel, Kepsut Kaymakamı Murat Atıçı, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Güreş Ağası Hasan Yıdırım, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Akif Kandemir, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş takip etti. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, başaltında Gökan Öz birinci, Sinan Kaya ise ikinci oldu.
Başpehlivanlık güreşlerinde ise 33 pehlivan kıyasıya güreşti. Bu yılın Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban Balıkesir Kurtdereli güreşlerinde geçirdiği sakatlık sebebi ile güreşlere altın madalyası ile şeref konuğu olarak katıldı.

Öte yandan Dursunbey yağlı güreşlerinde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalık 95 bin TL ile Balat Madencilik’ten Tuncu Kapan’a kaldı.