Dursunbey Mezbahanesinde Son Kontroller Yapıldı

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde hizmete giren Mobil mezbahanede Kurban Bayramı öncesi son kontroller yapıldı.

10 Eylül 2016 Saat: 16:45

Dursunbey’e geçtiğimiz haftalarda gelen ve kısa sürede yapımı tamamlanan Mobil mezbahanede bugün son kontroller yapıldı. Yapılan incelemeye Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin, Belediye Meclis üyeleri Halil Sarıoğlu, Vacit Kahvecioğlu, İlyas Demirel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Feridun Emektar, Büyükşehir Hayvansal Üretim ve Mezbahalar Şube Müdürü Mehmet Hezer ve Dursunbeyli kasaplar katıldı.

İlk olarak tesisi inceleyen heyet daha sonra ise iki büyükbaş, bir de küçükbaş hayvanın kesimi ve kesim sonrası işlemlerini yerinde incelediler. Özellikle Kurban bayramında işlerin aksamaması için oluşan aksaklıkları tespit eden heyet, aksaklıkların giderilmesinin ardından tesis çalışanlarından bilgi aldılar. Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Uzun zamandan bu yana ilçemizde yaşanan mezbahane sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’un desteği ile son buldu. Mobil mezbahanemizi bugün Büyükşehir Belediyemiz Kırsal Hizmetler daire başkanımız ve ekibi ile yakından inceledik. Gerçekten ilçemiz için çok faydalı bir tesis oldu. Özellikle kurban bayramında kurbanlarını kesecek olan vatandaşlarımız ve yıl boyunca kesim yapacak olan Kasaplarımız için bu tesis büyük bir hizmet. Ben birkez daha Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve değerli ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Kurban Bayramının ilk günü hizmet  verecek olan mezbahanede hem Büyükbaş hem de küçükbaş hayvan kesimi yapılacak