Dursunbey OSB İçin Mera Komisyonu Toplanıyor

İlçemizde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için mera komisyonu toplanıyor. Komisyon toplantısının ardından OSB yeri kesinleşerek hazine tahsisi yapılacak.

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’ın İlçemiz ile ilgili en büyük projelerinden birisi olan Karma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili resmi prosedür işlemeye devam ediyor. Akbaşlar mahallemizde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesini yakından takip eden Başkan Bahçavan, 16 Şubat Salı günü Balıkesir’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve Parti yöneticileri ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’u ziyaret eden Başkan Bahçavan, İlçemize kurulacak olan OSB’nin önemi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Mera ve ot bedelleri ile ilgili yapılacak ödemeler hakkında da İl müdürü ile görüşme gerçekleştiren Başkan Bahçavan, Belediyemiz tarafından ödenecek ona bu bedellerle ilgili de minimum düzeyde ödeme yapmak istediklerini belirtti.

MERA KOMİSYONU TOPLANIYOR

Tarım İl müdürü Zekeriyya Erdurmuş’ta  Mera komisyonunun 19 Şubat Cuma günü toplanacağını ve Akbaşlar Bölgesinde ki OSB alanı olarak düşünülen yer için son kararın verileceğini belirtti. Dursunbey için OSB’yi önemsediklerini belirten Tarım İl Müdürü Başkan Bahçavan’ı da özverili çalışmalarından dolayı kutladı. Ziyaret hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Bahçavan’da mera komisyonunun toplanmasının ardından OSB yerinin kesinleşeceğini ve hazine tahsisine geçileceğini belirtti. Daha sonraki aşamada ise Yönetim ve mütevelli heyetin oluşacağını belirten Başkan Bahçavan, yer satışı ve parselosyon çalışmalarının da kısa süre içinde başlatılacağını söyledi.