Dursunbey Saz Rekreasyon Projesi İncelendi

Dursunbey Saz Bölgesinde uygulanacak olan Saz Rekreasyon Projesi çalışmaları öncesi Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanı Fatih Doğan bölgede incelemelerde bulundu.

17 Ekim 2016 Saat: 13:55

Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlanan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından da onaylanan Saz Rekreasyon Projesi çalışmaları öncesi Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Kent Estetiği Daire Başkanı Fatih Doğan Saz’da incelemelerde bulundular. Büyükşehir ve Dursunbey Belediyesi mühendisleri ile peyzaj mimarlarının da hazır bulunduğu incelemede bölgede uygulanması planlanan proje üzerinde yerinde bilgi alışverişi yapıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ)’nin başlattığı Kapalı devre sulama sistemi çalışmalarını da inceleyen heyet, bu çalışmalar esnasında saz alanında biriken suyun tahliyesi içinde drenaj çalışması yapılması kararı aldı. Daha sonra 32 dönümlük alanda uygulanacak olan rekreasyon projesi ile ilgili inceleme yapan heyet yapılacak olan projelerin görsellerini de inceledi. İncelemede Proje üzerinde bazı değişikliklerde yapılaması gerektiği rapor edilirken, projenin detaylandırılması için mühendis ve mimarların çalışma yapması da istendi. Proje detaylarının henüz netleşmediğini belirten Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a Saz ile ilgili hazırladığımız projeyi sunmuştuk. Başkanımızında onayı ile İnşallah Saz Bölgemizde bir rekreasyon projesi uygulayacağız. Burada vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Ayrıca gece aydınlatması, bisiklet yolları, dinlenme alanları ve Su görsellerinin olacağı bu projede, saz bölgemiz daha kullanışlı bir hale gelecek. Projenin ayrıntılarını ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah bu proje tamamlandığında Suçıktı ve Saz arasında ki bölgede çalışma yapmayı planlıyoruz. Ben projemiz ile yakından ilgilenen, bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a ve Kent Estetiği Daire Başkanımız Fatih Doğan’a halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Saz’da yapılan incelemelerin ardından Suçıktı ve Kent Meydanında uygulancak olan projeleri de yerince inceleyen heyet bu alanlarda da görüş alışverişinde bulundu. Proje çizim çalışmalarının sürdüğü Saz rekreasyon projesinin görselinin önümüzdeki günlerde görücüye çıkması planlanıyor.