Dursunbey Suçıktı Kavşağı Ağaçlandırıldı

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde Karayolları tarafından tarafından gerçekleştirilen yol çalışmalarının ardından Dursunbey Belediyesi Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünün desteği ile ağaçlandırma çalışması başlattı.

28 Aralık 2016 Saat: 08:57

Dursunbey Suçıktı Bölgesinde Karayolları tarafından gerçekleştirilen kavşak çalışmalarının ardından teraslanan Suçıktı’nın üst kısmında Dursunbey Belediyesi tarafından ağaçlandırma çalışmaları başladı. Dursunbey Orman İşletmesi’nin de desteği ile gerçekleşen çalışmalar kapsamında yolun hem üst hem de alt kısmına 510 adet boylu ve küçük fidan dikimi yapıldı.

Dursunbey Belediyesi Park Bahçeler müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen fidan dikimi çalışmalarını yerinde inceleyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Belediye peyzaj mimarı ve Etüd Proje Müdürü Samet Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu bölgede gerçekleşen karayolları çalışmalarının ardından ağaçlandıma çalışmasına başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bilindiği gibi Suçıktı bizim en önemli değerlerimizden birisi. Burada kısa zamanda Dursunbey Belediyesi olarak çeşitli peyzaj düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Bunun öncesinde ise Suçıktımızın üst kısmında bulunan kavşak’ta yapılan yol çalışmaları sonrası bizde teraslanan bölgede ağaçlandırma çalışması başlattık. Dursunbey Orman İşletme Müdürümü Ahmet Özdemir’in de desteği ile 250 adet boylu, 250 adet ise küçük fidanı Belediye ekiplerimiz toprakla buluşturdu. Bu ağaçlar büyüdüğünde görsel açıdan hoş bir görünüme sahip olacak. Ben bize desteklerinden dolayı Orman İşletme Müdürümüz Ahmet Özdemir’e, Merkez İşletme Şefi Muhammet Solmaz’a ve soğuk havalara rağmen canla başla çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarında üst terasa 100 adet Batı Ladini, Alt terasa 80 adet 2,5 metrelik batı ladini, 50 adet göknar, 30 adet mavi ladin ve 250 adet küçük fidan dikimi yapıldı.