Dursunbey Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi İçin Sona Yaklaşılıyor

Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’ın önemli projeleri arasında yer alan Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için hazırlanan dosyalar Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığına teslim edildi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana Sosyal Belediyeciliğe önem veren ve Belediyemizi Sosyal Belediyecilikte marka haline getiren Başkanımız Ramazan Bahçavan, İlçemize yapılması planlanan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

Sevgi Evi projesi ile Türkiye’ye örnek olan Belediyemiz, şimdide yaklaşık 300 yaşlının barınabileceği Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesine ağırlık verdi. İlk etapta eski Devlet hastanesinin yerine kurulması planlanan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Bakanlığının bu yeri tahsis etmemesi sebebi ile başka bir alana kaydırıldı. Hıdırlık bölgesinde bulunan meteoroloji binası ve çevresindeki 8.700 metrekarelik alana kurulması planlanan proje ile ilgili gerekli çalışmaları tamamlayan Belediyemiz, yerin tahsisi için Balıkesir Defterdarlığı, Dursunbey Malmüdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışma gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde yer tahsisi ile ilgili yazıyı, Balıkesir Defterdarı Mehmet Erkınay’ın imzalamasının ardından Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ve Başkan yardımcımız Sadettin Aslan Ankara’ya hareket etti.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜSTEŞARINA ZİYARET

Tahsis yazılarının imzalanmasının ardından Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bir ziyaret gerçekleştiren Başkanımız, burada müsteşar Ebubekir Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Müsteşar’a İlçemizi temsilen ametist taşından yapılma tesbih hediye eden Başkan Bahçavan, kendileri ile yakından ilgilenen Müsteşar Ebubekir Şahin’e teşekkür etti. Yer tahsisi ile ilgili yazıyı müsteşar’a teslim eden Başkan Bahçavan, Bakanlığın Dursunbey’e kazandıracağı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde ülkenin her bölgesinden yaşlı vatandaşı İlçelerinde misafir edeceklerini belirtti. Bu sayede yüze yakın kişinin de iş imkânı da elde edeceğini belirten Başkan Bahçavan, projenin önemine değindi.

PROJENİN BAŞLAMASI İÇİN HER ŞEY TAMAM

Dosyaları bakanlığa teslim eden Başkan Bahçavan ziyaretin ardından yaptığı açıklamada bu projede artık sona yaklaşıldığını belirtti. Bakanlığın projeyi olumlu karşıladığını hatırlatan Başkan Bahçavan bu süreçte kendilerine destek olan YSK Başkanımız Sadi Güven’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşarımız Ebubekir Şahin’e, Kaymakamımız Yaşar Aksanyar’a, Balıkesir Defterdarımız Mehmet Erkınay’a, Dursunbey Malmüdürümüz Muzaffer Avcı’ya tek tek teşekkür etti. Başkanımız bu ziyaretin ardından teşekkür için YSK Başkanımız Sadi Güven'i de makamında ziyaret etti.