Dursunbey’de 3. Etap TOKİ Kayıtları Sona Erdi

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde 3.etap TOKİ kayıtları sona erdi. Yeni yapılacak olan konutlara 157 kişi kesin kayıt yaptırdı.

22 Nisan 2017 Saat: 19:40

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, 3. Etap TOKİ için 157 kesin kayıt aldıklarını belirterek kısa süre içinde ihalelerin yapılarak TOKİ’nin inşaatların başlanacağını ifade etti. Başkan Bahçavan, "Dursunbey Belediyesi olarak TOKİ ile yaptığımız görüşmelerin ardından İlçemizden gelen talepler doğrultusunda yeni bir TOKİ için girişimde bulunmuştuk. Bu girişimin ardından geçtiğimiz Şubat ayında talep toplamaya başladık. İki ay içerisinde de 21 Nisan itibari ile kesin kayıtları tamamladık. Bir buçuk aylık süre içerisinde 157 vatandaşımız kesin kayıtlarını yaptırdı. Önümüzdeki günler içerisinde toplu konutların yapımıyla ilgili olarak kesin maliyetler ortaya çıkartılacak ve ihale sürecine gidilecek. Belediye olarak kayıtları toplu konut idaresine bildirerek gerekli prosedürleri tamamlayacağız.  Üçeylül Mahallesi Yandere bölgesine yapılacak olan yeni TOKİ’ler Alt gelir grubu ve standart konut grubu olarak iki ayrı kategoride ve farklı büyüklüklerde yapılacak. 3+1 ve 2+1 şeklinde inşa edilecek. Bu yıl içerisinde inşaatların başlanacağını tahmin ediyoruz. İlçemize hak sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Öte yandan kesin kayıt yaptıran vatandaşlardan 99 tanesi 2+1, 58 tanesi ise 3+1 için kayıt yaptırdı.