Dursunbey’de 5604 Öğrenci Karne Aldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toplamda 5 bin 604 öğrenci karnelerini aldı. Atatürk ortaokulunda düzenlenen karne törenine Kaymakam Nurettin Yücel ile Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’da katıldı.

20 Ocak 2017 Saat: 10:45

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde ana sınıfı, ilk ve orta öğretim okullarında okuyan 5 bin 604 öğrenci yarıyıl tatiline girdi. Karnelerini alan öğrenciler sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. Notları yüksek olanlar sevinç gözyaşı dökerken zayıf alanların ise endişesi gözlerine yansıdı.

Dursunbey Sebahattin Göndür İlkokulunda düzenlenen karne alma programına Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir katıldı. Sebahattin Göndür ilkokulunda gerçekleşen programda İlk olarak 1/A sınıfında öğrenim gören öğrencilere karnelerini veren Kaymakam, Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. Daha sonra okul bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler İstiklal marşını okuyarak ilk yarıyıl eğitim öğretimini tamamlamış oldular.
Öğrencilere karnelerini dağıtan öğretmenler, tatilde bol bol Kitap okumalarını tavsiye ederken bu 15 günlük süreyi iyi değerlendirmelerini istediler. Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, “Yarıyıl tatili, birinci dönemi başarıyla tamamlayan öğrencilerin dinlenmesi için bir tatil, eksiklerini tamamlaması gereken öğrenciler için ise bir fırsattır. Eğitimcilerimiz için ise ikinci döneme hazırlık sürecidir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.