Dursunbey'de Büyük Aile projesi Start aldı

Balıkesir Bir Büyük aile oluyor projesi kapsamında Dursunbey başlayan etkinliklerin ilk günü Kent meydanında yapılan sağlık taraması programı ile başladı.

02 Mayıs 2017 Saat: 16:07

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Balıkesir’in kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle Balıkesir’e daha hızlı ve kaliteli hizmet ulaştırmayı amaçlayan “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor” projesi kapsamında Kent meydanına tır ve sağlık personelleri yönlendirildi.

Sağlık taraması kapsamında kadınlara yönelik olarak meme kanseri ve rahim ağzı kanserlerine karşı bayanların kendi muayenelerini nasıl yapmaları gerektiğini hangi sıklıkta rutin sağlık taramalarını yaptırmalarına yönelik eğitimler verilirken vatandaşlara kemik taraması da yapıldı.

Bazı kırsal mahallelerden otobüslerle getirilen vatandaşlara da kemik ölçümü, yağ kilo oranı ölçümü gibi ücretsiz sağlık taramaları yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz masa ekibinin özel donanımlı tırı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi projelerini tanıttı. Mahallede yapılan etkinlikler 18 gün boyunca devam edecek.