Dursunbey’de Coşku Dolu Demokrasi Nöbeti

İlçemizde Demokrasi nöbetlerinin 14.sü coşku dolu bir geceye sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı nöbetimize Milletvekilimiz Kasım Bostan’da eşlik etti.

29 Temmuz 2016 Saat: 11:05

Türkiye genelinde 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası aralıksız devam eden Demokrasi nöbetleri Dursunbey’de de 14 gündür devam ediyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait tır ile oluşturulan platformda Dursunbey Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerde düzenleniyor.

Demokrasi nöbetlerinin 14. gününde her gün olduğu gibi yine binlerce vatandaş Dursunbey Belediyesi önünde nöbetlerini tutarken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili kasım Bostan, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, AK Parti İl Başkanı Dİnçer Orkan ve teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Orman Bölge Müdür yardımcıları, Dursunbeyli vatandaşları yalnız bırakmadı. Demokrasi nöbetinde ilk olarak sahneye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konservatuarı üyeleri kendi besledikleri Demokrasi marşını seslendirdi. Meydandaki binleri coşturan konservatuar üyeleri yoğun istek üzerine ikinci kez marşlarını tekrarladılar. Daha sonra ise Dursunbey Müftülüğünce okunan hatimler için toplu dua gerçekleşti.

Dura programının ardından ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Kasım Bostan, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İl Başkanı Dinçer, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Akif Kandemir platforma çıkarak coşkulu kalabalık ile birlikte demokrasi marşını söylediler. Marşın ardından ise Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan söz alarak meydanı hınca hınç dolduran Dursunbeyli vatandaşlara teşekkür etti. Darbe girişiminin ilk gününde ve ilk saatlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un kendisini arayarak Balıkesir’e halkı Balıkesir’e davet ettiğini söyleyen Başkan Bahçavan, kimse ile helalleşmeden gecenin geç saatlerinde yollara düşen ilçe halkına teşekkür etti. Başkan Bahçavan’ın ardından ise Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan söz aldı. Darbe gecesi Ankara’da olduğunu hatırlatan Bostan, Milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sahip çıktıklarını ve atılan bombalara rağmen meclisi terk etmediklerini belirtti. Son olarak söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur maneviyatın, milliyetçiliğin kalesi olarak adlandırdığı ilçe halkına Demokrasi nöbetlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Dursunbey’in her zaman her daim vatanına, milletine sahip çıktığını vurgulayan Uğur, Başarısız darbe girişiminde kendisini tankın altına atan iman dolu yüreklerin Türkiye’de her daim olacağını söyledi. Tüm Dünya’nın Türk insanının Demokrasisine sahip çıktığı o geceyi destan gibi anlattığını ifade eden Uğur, Türkiye’de Darbeler sayfasının da kapandığını belirtti.

Gece geç saatlere kadar platformda vatandaşlara seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbeylilere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Dursunbey Esnaf Odası tarafından vatandaşlara sıcak çorba ikramı, Dursunbey Ziraat Odası tarafından Süt ikramı, Balıkesir Fırıntaş tarafından da sandiviç ikramı yapıldı.