Dursunbey'de Cumhuriyetin 98. yılı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. yılı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi coşku ile geçti.

29 Ekim 2021 Saat: 11:56

Dursunbey’de 29 Ekim Bayramı Cumhuriyet meydanında gerçekleşen resmi törenle kutlandı.

Saat 10.30’da başlayan resmi törene İlçe Kaymakamı Rahmi Bulut, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer, gaziler, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve istiklal marşı okunması ile başlayan tören Kaymakam, Garnizon komutanı ve Belediye Başkanının öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile devam etti.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut yaptı. Daha sonra çeşitli okullardan öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili şiirler okudular. DUFAD ekibinin gösterisi ile devam eden törenlerde 29 Ekim vesilesi ile yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Törenin sonunda öğrenciler ve ilçede görevli resmi kurumların araçları tören geçişi yaptı.Tören geçişinin ardından ise araçlar konvoy halinde ilçede vatandaşların bayramını kutladı.