Dursunbey’de Demokrasi Nöbetlerine Coşkulu Final

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Dursunbey’de meydanlara çıkan vatandaşlar tarafından başlatılan Demokrasi Nöbetleri'nin 27. gününde final yaptı.

11 Ağustos 2016 Saat: 13:12

Dursunbey’de hain darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara, caddelere dökülen binler 27 günden bu yana aralıksız Milli İrade ve demokrasi nöbeti tuttu. Dursunbey Belediyesi tarafından 27 gün boyunca organize edilen nöbetlerde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait tır platform kullanılarak çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlendi. Milli İrade ve Demokrasi nöbetlerine 27 güün boyunca her gün aralıksız binlerce Dursunbeyli katılırken, Balıkesir İlçeleri arasında en kalabalık meydanı aralıksız toplayan tek ilçe Dursunbey oldu.

NÖBETLERİN FİNALİ SAZ’DA YAPILDI

Ayrıca Balıkesir’de 7 Ağustos’ta gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler mitingine 5 bin kişi ile katılan Dursunbey Vatanına ve milletine sonuna kadar sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu. Demokrasi nöbetlerinin final gecesinde Panayır dolayısı ile Saz Mesire alanına alınan final nöbetine toplumun her kesimimden vatandaşlar katıldı. Çalan marşlara eşlik eden topluluk, darbe teşebbüsünde bulunanları lanetledi. Programın ilk bölümünde Balıkesir Zağnospaşa mehteran takımı sahne alırken mehteran muhteşem performansı ile beğeni topladı. Programın ikinci bölümünde ise sunucu ve şair Ali Öztürk’ün programına geçildi. Çeşitli şiirler seslendiren Ali Öztürk daha sonra ünlü şair Mehmet Hacı İsmailoğlu’na sahneyi bıraktı. Darbe girişimi sonrası çeşitli şiirler yazan İsmailoğlu bu şiirlerini Dursunbeyli vatandaşlar ile paylaştı. Şair İsmailoğlu’nun programının ardından ise Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Belediye Meclis üyeleri sahneye çıkrak Demokrasi nöbetçilerini selamladı. Daha sonra  söz alan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan 27 günden bu yana yılmadan usanmadan meydanları dolduran Dursunbeyli hemşehrilerine teşekkür etti. Dursunbey’in her daim vatanına, milletine, devlerine sahip çıktığını ifade eden Başkan Bahçavan, nöbetlerin Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile son bulduğunu fakat bundan sonra her zaman olası bir girişim sonrası herkesin yeniden sokağa çıkması gerektiğini vurguladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ülke TV’de program yapan Lokman Yıldız hoca eşsiz anlatımı ile Darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı. Gecenin sonunda ise Balıkesir Zağnospaşa mehteranı yeniden sahne alarak vatandaşları coşturdu.