Dursunbey’de Enerji Yatırımları Devam Edecek

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Enerji Bakanlığı müsteşar yardımcısı Abdullah Tanvan’la Dursunbey’e yapılacak olan enerji yatırımlarını görüştü.

21 Şubat 2017 Saat: 09:23

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Ankara’da Dursunbey’e yapılması planlanan hizmetler için gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Enerji Bakanlığını ziyaret etti. Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’ın Enerji Bakanlığı müsteşar yardımcısı Abdullah Tanvan’dan aldığı randevu sonrası gerçekleşen bu ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan’da hazır bulundu.

YARIM KALAN ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINACAK

Dursunbey’de 2015 ve 2016’da ana caddelerde yer altına alınan elektrik hatlarının İlçe’nin modern yapısı açısından büyük avantaj sağladığını belirten Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, eksik kalan kısımlar ile ilgili müsteşar yardımcısı Tanvan’a bilgi verdi. Tanvan ise gerekli incelemelerin ardından yarım kalan diğer hatların da yer altına alınacağını belirtti.

ÇEVRE YOLUNA 9100 METRE ÇİFT YÖNLÜ AYDINLATMA

Yapımı devam eden Balıkesir-Dursunbey ve bir süre sonra yapımı başlayacak olan Dursunbey-Kütahya duble yolları ile ilgili Müsteşar Tanvan’a bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey merkezinden geçecek olan bu yolun 9100 metrelik bir çevre yolunu kapsadığını söyledi. Çevre yolunun 9100 metrelik bölümüne çift yönlü olarak aydınlatma yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Bahçavan, bu konuda da Bakanlıktan destek beklediklerini söyledi. Müsteşar Abdullah Tanvan’da hazırlanan proje görsellerini teslim alarak bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

KIRSAL MAHALLELERDE DİREK VE HAT DEĞİŞİMİ YAPILACAK

Ayrıda Dursunbey’e bağlı 7 kırsal mahallede oldukça eski kalan ve büyük sıkıntılara sebep olan direk ve hatlarla ilgili de bilgi veren Başkan Bahçavan, bu mahallelerin direk ve elektrik hattı değişimlerinin de yapılması yönünde ki dosyayı da teslim etti.

DURSUNBEY’DE Kİ TRAFOLAR HÜCRESEL TRAFOYA DÖNÜŞECEK

Yoğun bir gündemle Enerji bakanlığı müsteşar yardımcısı Abdullah Tanvan’ı ziyaret eden Başkan Bahçavan, Dursunbey İlçe merkezinde bulunan ve görünümleri ve işlevleri yönünden eski kalan büyük trafoların değişimi ile ilgili de destek istedi. Bu trafoların yeni sistem hücresel trafolara dönüştürülmesini talep eden Başkan Bahçavan bu konuda da müsteşar yardımcısından destek sözü aldı. Enerji Bakanlığında yoğun bir mesai yapan Başkan Bahçavan kendilerine destek olan  Enerji Bakanlığı müsteşar yardımcısı Abdullah Tanvan’a ve Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’a teşekkür etti.