Dursunbey'de İçişleri Bakanlığının Numarataj Çalışması Başladı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi kapsamında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı. Bu kapsamda yaklaşık 30 görevli mahalle mahalle dolaşarak tablet üzerinden hem fotoğraf çekecek hem de verileri girecek.

25 Eylül 2017 Saat: 10:58

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce, ulusal veri tabanında yer alan adres verilerine mekansal boyut kazandırmak amacıyla adres bilgilerini harita üzerinden de görünebilir kılacak MAKS Projesi veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları Dursunbey'de başladı.

Çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen yaklaşık 30 kişilik ekip, Dursunbey'in 111 mahallesinde, binaları ve yolları tek tek fotoğraflıyor, aynı zamanda üst yapıya dair bilgileri de fotoğraflarla veri tabanına işliyor. Ellerinde tablet pc bulunan bu ekibin boynunda da İçişleri bakanlığı tarafından verilen kimlikler bulunuyor.

Bu çalışma hakkında bilgi veren Dursunbey Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan Projenin bu yıl 31 ili kapsadığını ve Dursunbey'in de pilot ilçe olarak seçildiğini ifade etti. Aslan yaptığı açıklamda, "İçişleri Bakanlığımız nezdinde yürütülen MAKS projesi sayesinde özellikle afet ve acil durum anında ihtiyacı olan tüm kamu kurumları, bilgilere anlık olarak ulaşabilecek. Aynı zamanda ulaşım, sağlık başta olmak üzere birçok alanda mekansal analizler yapılabilecek ve bu veriler yatırım politikalarını da yönlendirecek. Çalışmalar ilçemizde ilk olarak  Üçeylül mahallemizden başladı ve kademeli olarak ilçe merkezimizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.