Dursunbey’de Mahalle Ligi Heyecanı Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilçe Belediyeleri tarafından da desteklenen Mahalle Futbol turnuvası Dursunbey’de start aldı. Dursunbey bu yılda 152 takım ile turnuvaya katılarak yine en çok takım çıkaran ilçe oldu.

26 Kasım 2016 Saat: 16:26

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu tabana yaymak amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, 20 ilçeden binlerce mahalle takımı ve 10 bin üzerinde sporcunun mücadele edeceği ’Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’ ilk olarak Dursunbey’de de start aldı.

Laliga halı Sahasa gerçekleşen turnuvanın açılış mücadelesi saat 12.00’de başlarken eleme mücadeleleri her saat başı gerçekleşti. Turnuvanın açılış maçına Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Dursunbey Belediyespor Başkanı Yusuf Turhan, Belediye Meclis Üyesi Halil Sarıoğlu, Belediye Yazı işleri Müdürü Erol Yıldırım, Sosyal İşler Müdürü Fahri Bahçavan ve sporcular katıldı. Hababam ve Galatasaray takımları arasında gerçekleşen açılış maçının startı öncesinde futbolcu çocuklarla konuşan Başkan Bahçavan, geçtiğimiz yıl turnuvanın şampiyon takımının Dursunbey’in gururu İlkay Gündoğan’ın davetlisi olarak Almanya’ya gittiğini bu yıl ise İlkay’ın şampiyon takımı İngiltere’ye götüreceği müjdesini verdi.

DURSUNBEY 152 TAKIMLA REKOR KIRDI

Turnuvanın açılış düdüğünün ardından Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan kısa bir açıklama yaptı. Başkan Bahçavan mahalle Ligi Futbol turnuvasının hayırlara vesile olmasını diledi. Turnuvayı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire başkanı İrfan Sarıgül’e teşekkür eden Başkan Bahçavan, turnuvaya Dursunbey’den 152 takımın katıldığını belirtti. Turnuva’ya en çok takımı Dursunbey’in gönderdiğini ifade eden Başkan Bahçavan, Dursunbey’den 1520 öğrencinin bu turnuva’da yer aldığını söyledi. Turnuvaya katılanlara Başarılar dileyen Başkan Bahçavan turnuvada emeği geçenleri de kutladı. Başkan Bahçavan’ın ardından söz alan Dursunbey Belediyespor başkanı Yusuf Turhan’da turnuvayı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ve düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a teşekkür etti. Bu organizasyonun çok büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Turhan Dursunbey’de 152 takım ile 1520 civarı gencin bu turnuva vesilesi ile bir araya gelerek spor yapacağını belirtti.

Konuşmaların ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çekilen protokol üyeleri turnuvayı yönetecek olan hakemlere de başarılar dilediler.