Dursunbey’de Mahalle Liginde Final Heycanı Yaşandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan Mahalle Ligi Futbol turnuvası Dursunbey’de 152 takım’dan 1520 öğrenci ile tamamlanırken, Final maçlarında Yıldızlar’da Yıldız 1 takımı, Gençler’de ise Dursunbey Belediyespor şampiyon oldu.

Videoyu İzlemek için Tıklayın...
19 Ocak 2017 Saat: 20:50

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu tabana yaymak amacıyla ’İmkân Bizden Oynamak Sizden’ sloganıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, 20 ilçeden binlerce sporcunun mücadele ettiği Mahalle Ligi Futbol turnuvası Dursunbey’de tamamlandı.

Laliga Halısaha’da gerçekleşen turnuvaya ilçe genelinden 152 takım katılırken, eleme ve grup usulü yapılan maçların ardından çeyrek final, yarı final ve final maçları oynandı. Heyecan dolu müsabakaların yaşandığı turnuva da 19 Ocak Perşembe günü Final müsabakaları gerçekleşti. Birbirinden güçlü takımların katıldığı turnuva Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde gerçekleşirken Yıldızlar’da finale Yıldız 1 ve Atletik YİBO takımları kaldı. Gençlerde ise Dursunbey Belediyespor takımı ile Üçeylülspor takımları finale adlarını yazdıran takımlar oldu. Final Maçlarını Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, Dursunbey Garnizon Komutanı Ömer Faruk Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir Belediye meclis üyeler Yusuf Turhan, Vacit Kahvecioğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

YILDIZLAR ŞAMPİYONU YILDIZ 1 OLDU

11 -13 yaş arası çocukların katıldığı Yıldızlar kategorisinde rakiplerini eleyerek finale adlarını yazdıran Yıldız 1 ve Atletik YİBO takımları kıran kırana geçen final maçına karşı karşıya geldiler. Atletik YİBo takımı 2-1’lik skorla geçen Yıldız 1 takımı bu kategoride Şampiyonluğunu ilan etti. Bu kategoride üçüncü Dursunbeyliler takımı oldu.

GENÇLER ŞAMPİYONU DURSUNBEY BELEDİYESPOR

13-16 yaş arası gençlerin mücadele ettiği Gençler kategorisinde ise Şampiyon Dursunbey Belediyespor oldu. Kıran kırana geçen mücadelede Dursunbey Belediyespor rakibi Üçeylülspor’u 2-1’lik skorla geçerek şampiyon oldu. Bu kategoride üçüncü ise Egem İletişim takımı oldu. Müsabakaların ardından protokol tarafından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Kupa töreni sonrası açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey olarak turnuvaya 1520 öğrenci ve 152 takımla katıldıklarını belirtti. Turnuvanın kazasız belasız bir şekilde son bulduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan turnuvada emeği geçen öğretmenlere ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a teşekkür etti. Başkan Bahçavan Dursunbey olarak hedeflerinin İngiltere’ye giderek Dursunbeyli Yıldız İlkay Gündoğan’ın takımı Manchester City’in maçını stattan izlemek olduğunu sözlerine ekledi.